Σοβαρευτείτε κ. Μπέο, είστε Δήμαρχος

Ο νέος δήμαρχος Βόλου, παρουσίασε χθες την ομάδα ευθύνης αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών και φορέων, που θα αναλάβουν από τον Σεπτέμβριο. Οι επιλογές του πιστεύουμε να τον δικαιώσουν, κύρια όμως τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν.

Η παρουσία των συνεργατών του ήρθε μαζί με την δήλωσή του, ότι με το 20% του μηνιαίου μισθού τους θα δημιουργηθεί το ταμείο αναξιοπαθούντων. Η πρώτη απόφαση του κ. Μπέου είναι ασφαλώς πολύ αξιόλογη κίνηση, η οποία δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και κατά την άποψή μας θα πρέπει να διευρυνθεί με περισσότερους πόρους (άλλωστε επί 20 χρόνια προτείνουμε το Ταμείο Αλληλεγγύης).

Ο κ. Μπέος, τόνισε με έμφαση, ότι θα κριθεί το έργο του και είναι έτοιμος να δεχτεί την αυστηρή κριτική των δημοσιογράφων, αλλά και των συμπολιτών μας.

Την επόμενη όμως στιγμή, ο νέος δήμαρχος, που απέδειξε ότι στα λόγια είναι καλός, και διέπεται από δημοκρατικές απόψεις, στην πράξη όμως, η στάση του απέναντι στους δημοσιογράφους, μάλλον ως επιθετική μπορεί να κριθεί, με όσα είπε εναντίον τους.

Ο δήμαρχος, έχει κάθε δικαίωμα, εφόσον κρίνεται από τους δημοσιογράφους, να κρίνει και αυτός τις απόψεις τους και να απαντά. Στη δημοκρατία, όλες οι απόψεις πρέπει να δημοσιοποιούνται με τον τρόπο που καθείς επιλέγει. Ο δήμαρχος της πόλης, εκφράζεται με έναν ιδιαίτερο λόγο, τον οποίο εμείς δεν κατανοούμε, ούτε φυσικά θα τον δεχτούμε στην πενταετία διακυβέρνησης της πόλης.

Έχει απολυταρχικές τάσεις και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει απόψεις , οι οποίες συντείνουν να διαμορφώσουν στον Βόλο ένα αρρωστημένο σκηνικό, με θέσεις και απειλές στο όνομα της κάθαρσης της ζωής της πόλης και της καταδίκης όλων αυτών, δικαίως ή αδίκως, που κατάντησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, κατά τη δική του άποψη.

Ο κ. Μπέος, ως δήμαρχος της πόλης και εκπρόσωπος μιας κοινωνίας, που όντως έχει πολλά προβλήματα, θα πρέπει να σοβαρευτεί και να κατανοήσει ότι οι συζητήσεις στα καφέ και οι…μπαρούφες που εκστομίζονται εκεί, δεν είναι και πραγματικά γεγονότα και ιδίως όταν ορισμένα πρόσωπα με τα οποία συναγελάζεται δεν έχουν ούτε σοβαρότητα, ούτε θεωρούνται πρόσωπα εμπιστοσύνης στην κοινωνία του Βόλου, ούτε καν στις καφενόβιες συζητήσεις τους.

Πως αλήθεια ο δήμαρχος της πόλης αισθάνεται όταν προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.86 κατήγγειλε ονομαστικά τρεις συμπολίτες του, οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου ως «προδότες» της ιδέας της ομάδας, διότι τηλεφώνησαν, όπως λέει στον Αλέξη Κούγια για να αγοράσει την ΠΑΕ και μάλιστα «έδωσε» τον πληροφοριοδότη του, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα είπε ότι επρόκειτο περί…πλάνης και κανείς δεν τηλεφώνησε;

Τι εμπιστοσύνη να δώσει ο απλός πολίτης σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος άκουσε στο καφέ ή το τσιπουράδικο μια κουβέντα της…πλάκας και την έκανε κοινωνό όλης της κοινωνίας χωρίς να έχει στοιχεία πραγματικού γεγονότος; Μάλλον πρόκειται περί επιπολαιότητας, η οποία σήμερα μπορεί να μην στοίχισε ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στην πόλη, αύριο όμως αν οι δηλώσεις τους ή διαπιστώσεις είναι περισσότερο σοβαρές, μπορεί ο ίδιος και οι συμπολίτες να φανταστούν τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν;

Είναι γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος δέχθηκε από τα ΜΜΕ του Ομίλου Καρεκλίδη μια αυστηρή ή αν θέλετε σκληρή κριτική, αλλά όλα όσα γράφτηκαν ήταν αλήθεια ή ψέματα; Ο κ. Μπέος έκρινε ότι δεν έπρεπε να απαντήσει διότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον συνέφερε στην πορεία του προς τη δημαρχεία. Αυτή του όμως η απόφαση, δεν διαγράφει τις κατηγορίες των δικαστικών αρχών εναντίον του, ούτε φυσικά τις συμπεριφορές του.

Οι κατηγορίες που εκτόξευε εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, χωρίς να τους ονοματίσει, με συμπεράσματα μη στηριζόμενα σε αποδείξεις, φυσικά και δεν μας αγγίζουν. Ο Βόλος και η Μαγνησία γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και όλους μας κατατάσσει εκεί που μας πρέπει. Περιμένουμε με υπομονή να ακούσουμε ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που παίρνουν χαρτζιλίκια και ποιοι εκδότες είναι αυτοί που παίρνουν χαριστικά κρατικό και δημοτικό χρήμα, διότι χθες, παρότι ρωτήθηκε από την συνάδελφο κ. Κατερίνα Τασσοπούλου, να ονοματίσει, πεισματικά προτίμησε να κρατήσει μόνον τον ανεμιστήρα της λασπολογίας του.

Ο νέος δήμαρχος, πρέπει να κάνει την έρευνα του και να στείλει στον Εισαγγελέα όσους χρηματίστηκαν από οποιαδήποτε ταμεία. Όσο για την οικογένεια Καρεκλίδη, από το 1996 που κυκλοφορήσαμε την «Πρώτη» και κατόπιν τη «Μαγνησία» έχουμε χάσει δυο σπίτια δικών μας ανθρώπων, 35.000 ευρώ από τον συνεργάτη σας κ. Μουλά και είμαστε οφειλέτες πολλών χιλιάδων ευρώ στην εφορία και με τραπεζικούς μας λογαριασμούς στο μηδέν. Απομένει τώρα να μάθουμε επιτέλους και το δικό σας πόθεν έσχες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την έρευνα σας, αλλά μη νομίζετε ότι βάζοντας κάθε φορά τον ανεμιστήρα της λασπολογίας σας θα τρομάξουμε, ούτε φυσικά ό,τι λέγεται στην πιάτσα εμείς θα το αναπαράγουμε, διότι απλώς κ. Μπέο δεν είμαστε ρουφιάνοι, ούτε έχουμε όλοι την ίδια μούρη, για να χρησιμοποιήσω και την φρασεολογία σας.

Σοβαρευτείτε λοιπόν, διότι τώρα δεν είστε παράγοντας ομάδας για να λύνετε τα θέματα σας δια τηλεφωνικών απειλών και εκβιασμών, όπως υποστηρίζει το κατηγορητήριο σας, αλλά είστε δήμαρχος και εκπροσωπείτε μια πόλη και σε ότι με αφορά, δεν θα σας αφήσω σε καμία περίπτωση να την χωρίσετε με το εμφυλιακό κλίμα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.