Άμεσα έλεγχος από τη δικαιοσύνη

Πανικόβλητη η Δημοτική Αρχή Βόλου έσπευσε χθες να λάβει εκ νέου μια πρόσφατα ακυρωθείσα απόφαση για την παραχώρηση της πλατείας Ρήγα Φεραίου σε ιδιώτη για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η ακύρωση της απόφασης από μόνη της δεν συνιστά είδηση, μιας που ουκ ολίγες φορές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει ακυρώσει αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Η αρχή είχε γίνει με την προκλητική τροποποίηση του καταστατικού της ΑΝΕΒΟ Α.Ε. εντάσσοντας σκοπούς που ήταν εμπορικοί (real estate κ.α.) καθιστώντας την κατά κάποιο τρόπο Δήμο Βόλου Α.Ε..

Όπως ήταν λογικό η απόφαση ακυρώθηκε, ενώ από τότε η ΑΝΕΒΟ παραπαίει οικονομικά χωρίς να έχει αναλάβει την υλοποίηση νέων προγραμμάτων.
Ενώ για την παραπάνω απόφαση θα μπορούσαν να επικαλεστούν την ασχετοσύνη τους, που ακόμη και σήμερα ισχύει σε μεγάλο βαθμό, σε ότι αφορά την δημόσια διοίκηση, δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει πως επαναλαμβάνουν κάτι για το οποίο μάλιστα στην περίπτωση της Γιορτής Κρασιού του 2015, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για παράβαση καθήκοντος, αντίστοιχα για την παραχώρηση χωρίς δημοπρασία δημοτικού χώρου στη Ν.Αγχίαλο.

Δεν έχουν νομικούς συμβούλους να τους ενημερώσουν; Δεν ακούν τις συμβουλές τους; Ένας θεός ξέρει γιατί αγνοούν προκλητικά τη νομοθεσία με κίνδυνο να βρεθούν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Όπως αναφέρεται ρητώς στην απόφαση ακύρωσης για την απευθείας ανάθεση της πλ.Ρήγα Φεραίου, ο Δήμος υποχρεούται με βάση την κείμενη νομοθεσία να προχωρήσει σε δημοπρασία για την παραχώρηση πλατειών, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε. Αντιθέτως ο Δήμος ανέθεσε απευθείας σε ιδιώτη την εκμετάλλευση της πλατείας.

Είναι επιλογή τους όμως να το κάνουν αυτό καθώς όπως δείχνουν προνοητικότητα και αγοράζουν λαμπάκια από το καλοκαίρι, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε δημοπρασία για τους εν λόγω χώρους και σε περίπτωση που δεν απέδιδαν να προχωρούσαν σε απευθείας ανάθεση. Έτσι θα διατηρούσαν και ένα ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στο «σάπιο πολιτικό σύστημα» που καταγγέλλουν μέρα –νύχτα.

Η πολιτική τους ενοχή αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις τις αντιπολίτευσης για να προσκομιστούν συγκεντρωτικά στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Βόλου και να γίνει η απαραίτητη σύγκριση με τις προηγούμενες διοικήσεις, αυτοί σφυρίζουν κλέφτικα!

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια δημοτική αρχή που έχεις στις τάξεις της άτομο το οποίο ανέθεσε διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΥΑΜΒ σε επιχείρηση που κάνει μανικιούρ – πεντικιούρ!

Ο μόνος δρόμος για τον έλεγχο των αναθέσεων είναι αυτός της δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.