Ανοιχτό άφησε ο Αχ. Μπέος το ενδεχόμενο αλλαγής του Θεοδώρου

Αντικαταστάτης του ο Τ. Μπατζιάκας;

Ο Αχιλλέας Μπέος, ρωτήθηκε από τον Σωτήρη Πολύζο στο TRT, σε ποιες αλλαγές θα προβεί όσον αφορά τις αντιδημαρχίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τον μήνα Φεβρουάριο, για να πάρει την απάντηση πως όλοι, εκτός του Γ. Μουλά που θα παραμείνει πρόεδρος Δ.Σ. και του Θαν. Σταυρίδη, μη υπάρχοντος άλλου, στην αντιδημαρχία Πολεοδομίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως έκανε το γεγονός ότι δεν απέκλεισε στην αλλαγή του δημαρχεύοντος, Θ. Θεοδώρου, δηλώνοντας ότι η πλειοψηφία θα αποφασίσει, δηλαδή ο ίδιος.

Η δήλωση του αυτή έφερε δεύτερες σκέψεις σ’ αυτούς που γνωρίζουν τις ισορροπίες που υπάρχουν στην ομάδα πλειοψηφίας με την αλλαγή του Θαν. Θεοδώρου και την τοποθέτηση στη θέση του, στελέχους της ΝΔ. Τα γαλάζια στελέχη που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ το φέρουν βαρέως ότι στη θέση του δημαρχεύοντος είναι ο Θ. Θεοδώρου, που προέρχεται από τον Πασοκογενή χώρο, την στιγμή μάλιστα που φάνηκε περίτρανα στην κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανήκει στη ΝΔ.

Το σενάριο, παρότι ο κ. Μπέος δηλώνει ανεξάρτητος και υπερκομματικός και μάλιστα επιτίθεται κατά του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εντούτοις «κοιτάζει» προς την ΝΔ, διότι πιστεύει ότι θα γίνει κυβέρνηση και θα μπορέσει ευκολότερα να ανοίξει διαύλους για την τακτοποίηση του δικού του προβλήματα, αλλά τα του δήμου Βόλου, που δεν μπορεί επί σημερινής κυβέρνησης να «πατήσει» σε υπουργεία.

Οι πληροφορίες που αφέθηκαν να διαρρεύσουν ήταν ότι ίσως να κάνει την κίνηση «ματ», φέρνοντας πρώτο, μετά τον ίδιο, τον Τάσο Μπατζιάκα, γνωρίζοντας τις καλές σχέσεις που έχει με τον βουλευτή, Χρήστο Μπουκώρο, άρα μπορεί να ελπίζει από τη ΝΔ ως κυβέρνηση.

Σ’ αυτή την περίπτωση, αν καταλήξει σ’ αυτή του την απόφαση, διαμορφώνονται νέες πολιτικές συνθήκες στην τοπική ΝΔ. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι ο Χρ. Μπουκώρος, σε μια τέτοια προοπτική δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα συναινέσει, διότι άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα τον ενδυναμώσει, αλλά αντίθετα θα τον απομονώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.