Απόφαση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία

Και ενώ καίγεται το πελεκούδι στην πολιτική ζωή της χώρας, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε στις 13 Μαΐου να πραγματοποιήσει εσωκομματικές εκλογές ώστε να εκλεγούν νέες ΝΟΔΕ, αλλά και δημοτικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα!

Προς τι όμως αυτή η απόφαση;
Αν αναλογισθεί κανείς ότι η ΝΔ έχει μπροστά της ένα μεγάλο σκάνδαλο όπως αυτό της NOVARTIS και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε εθνικούς κινδύνους, τότε αναρωτιέται κανείς τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την απόφασή του. Εσωκομματικές εκλογές αποφασίζονται από ένα κόμμα όταν βρίσκεται σε νηνεμία και δεν υπάρχουν ανοιχτά εσωκομματικά θέματα.

Σήμερα όμως ο χώρος της ΝΔ δεν συνταράσσεται μόνον από το σκάνδαλο NOVARTIS, αλλά και την κόντρα μεταξύ Καραμανλικών – Μητσοτακικών και Σαμαρικών, αλλά και το θέμα της πολιτικής στροφής από τον φιλελεύθερο κεντροδεξιό χώρο, στον ακροδεξιό με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προσπαθεί να θυμίσει άλλες εποχές με τον σκληρό εμφυλιακό του λόγο, που χωρίζει και φυσικά όχι μ’ αυτόν που ενώνει τον πολιτικό χώρο με το κέντρο.

Ο Κ.Μητσοτάκης με την απόφασή του, το μόνο που πρόσθεσε στην πολιτική αντζέντα ήταν ακόμη ένα θέμα που θα χωρίσει τον κόσμο της ΝΔ.
Ήδη άρχισαν σε κάθε περιοχή και φυσικά στη Μαγνησία να δημιουργούνται ομάδες κρούσης από τα πολιτικά γραφεία για να εκλέξουν τα δικά τους πρόσωπα και να ελέγχουν τα τοπικά πολιτικά όργανα, ενόψει επιλογής πολιτικών προσώπων για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές που μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο αρχηγός της ΝΔ όμως δεν άραγε σκέφθηκε διόλου την ρευστή κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο πολιτικό γίγνεσθαι, όπου δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει αύριο;

Μας προβληματίζουν όλους, οι προτεραιότητες που θέτει η ΝΔ, αλλά περισσότερο τους Νεοδημοκράτες οι οποίοι βλέπουν ότι αντί ο ηγέτης τους να σκέφτεται την χώρα, έχει την προσοχή του στο κόμμα και την δική του καριέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.