Ας αποφασίσουν τα θέλω της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό να χειριστεί τα θέματα της Ελλάδας με την προσήκουσα εθνική υπευθυνότητα έως το τέλος της θητείας, το 2019.

Η υπογραφή του, με την έγκριση της συμμαχικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή για τα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν στον Ελληνικό λαό το 2019 και 2020, ήταν μια υπέρβαση, η οποία δεν θα μπορούσε διαφορετικά να χειριστεί.
Το ίδιο όμως δεν θα μπορέσει να αποφασίσει για την διευθέτηση του Ελληνικού χρέους στο οποίο θα κληθεί να θέσει την υπογραφή του και να δεσμεύσει γενιές μελλοντικών Ελλήνων έως το 2075 ή το 2080.

Ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός (ESM), διέρρευσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένα σχέδιο με τρεις προτάσεις, θέτοντας το δίλημμα ενός αισιόδοξου, ενός απαισιόδοξου και ενός συμβιβαστικού προγράμματος διευθέτησης του χρέους έως το 2080. Ασφαλώς τα τρία σενάρια μόνο ως αστρολογική υπόθεση μπορούν να εκληφθούν από την οικονομική επιστήμη, η οποία με βάση τα σημερινά «εργαλεία» που έχει στη διάθεση της, είναι αδύνατον να υπολογίσει και εξ αυτού γεννάται το ερώτημα, πως είναι δυνατόν να δεσμευτεί η χώρα και ο Ελληνικός λαός;

Σε μια τέτοια μακρόπνοη πολιτική απόφαση, η οποία αφορά το μέλλον τριών γενεών Ελλήνων κρίνεται ότι πρέπει να συναποφασιστεί από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό και να συναινέσουν στην σύγκληση ενός πολιτικού συμβουλίου στην οποία θα συναποφασιστεί και θα εκφραστεί ΜΙΑ Ελληνική πρόταση, την οποία και θα υποστηρίξουν στους θεσμούς που θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού. Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι ξέρες με το πρόβλημα της χώρας. Μπορούν να διαφωνούν και να ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία έχει τις δικές της ευθύνες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε μπροστά μας μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά μια Ελλάδα που είναι η πατρίδα ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ας ξεπεράσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα δικά τους θέλω και ας αποφασίσουν για τα θέλω της Ελλάδας μας, που είναι η σωτηρία της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.