Χρειάζεται εθνική συνεννόηση

Από τότε που έγιναν οι τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα η ηττημένη Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, διότι το αίτημα-απαίτηση είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο απ΄όλα τα κόμματα που κουράζει τους πολίτες. Καθημερινά η ΝΔ και σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση και από τους πολίτες να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες για να εκλέξουν νέα η οποία όμως κανείς δεν εγγυάται ότι θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και θα βγάλει από το τέλμα τη χώρα.

Ένα τέλμα στο οποίο έχουν βοηθήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να περιέλθουμε. Βάσει του Συντάγματος, πρέπει το κόμμα που πλειοψηφεί στη Βουλή να κυβερνά την χώρα τέσσερα χρόνια, αλλά εμείς παραβιάζουμε συνεχώς αυτή την αρχή και απαιτούμε κάθε 2-3 χρόνια να αλλάζουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό, διότι δεν υλοποιεί όσα υποσχέθηκε. Το ερώτημα όμως είναι καίριο και τίθεται σε όλους τους Έλληνες που διαμαρτυρόμαστε για την σκληρή πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και η οποία έχει επιβληθεί από τους δανειστές μας.

Η νέα κυβέρνηση που θα ψηφίσουμε θα είναι πιο δραστήρια; Πιο αποδοτική; Θα έχει μια διαφορετική φορολογική πολιτική; Θα φέρει πιο γρήγορα επενδύσεις; Θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας; Θα λύσει τα θέματα υγείας με πιο ικανοποιητικό τρόπο; Άραγε ποιος δίνει τις εγγυήσεις αυτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός; Έχουν περάσει οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας και ίσως να μας περιμένουν άλλα τόσα και το θέμα των μονομάχων της πολιτικής δεν είναι να λύσουν τα προβλήματα, αλλά ποιος θα κατέχει την εξουσία.

Δεν τους ενδιαφέρει η εθνική συνεννόηση, αλλά το πώς θα κερδίσουν το επικοινωνιακό παιχνίδι. Τον Αύγουστο του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια και αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν, δίνουν καθημερινά τη μάχη των εντυπώσεων, η οποία δεν ενδιαφέρει κανένα Έλληνα πολίτη. Ποιος Έλληνας αλήθεια πιστεύει ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στα εθνικά ζητήματα και στην οικονομία; Γιατί άραγε δεν μπορούμε να έχουμε μια ενιαία γραμμή ως χώρα για το εθνικό ζήτημα με τα Σκόπια και να περιμένουμε στη γωνία να πούμε ο ένας τον άλλο προδότη; Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε μια εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία; Γιατί δεν μπορεί να γίνει μια εθνική συνεννόηση στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι οι υπερβάσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι ελάχιστες;

Όταν γνωρίζουμε όλοι ότι τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί δεν μπορούμε να μην τα εφαρμόσουμε και να παρεκλίνουμε από αυτά; Ο Τσίπρας θέλει μόνος του να πετύχει. Ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός και να αποδείξει ότι αυτός μόνος μπορεί. Η Φώφη να κερδίσει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να μας αποδείξουν ότι μόνον με την δική τους πολιτική θα ευτυχήσει ο λαός. Αν συνεχίσουν αυτή την πολιτική, οι πολιτικοί αρχηγοί και τα πολιτικά κόμματα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επανέλθουμε στην κανονικότητα και ασφαλώς τώρα που είμαστε στο σταυροδρόμι είναι πολύτιμος για να τον σπαταλούμε με εκλογές. Το 2019 έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας και ίσως από μια καλύτερη θέση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι να επιλέξουμε τους καλύτερους. Άλλωστε μέχρι το 2019 ο Τσίπρας ψηφίστηκε να είναι πρωθυπουργός και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.