Γιατί άραγε πανηγυρίζουν για τον Μπέο;

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Αχιλλέα Μπέο στην δίκη του Koriopolis και η απαλλαγή του από τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται ασφαλώς δεν έγιναν ακόμη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Για όσους αγωνιούν, η απόφαση υπολογίζεται ότι θα εκδοθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η δίκη του Αχιλλέα Μπέου αφορά τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα και όχι την πολιτική του παρουσία ως Δημάρχου ή σε αργία Δημάρχου αν και σ’ αυτήν «μαζεύει» ποινές ως για παράβαση καθήκοντος με 15 μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων του καθώς και 8 μήνες για εξύβριση.
Αν ξεχωρίσουμε τις δύο ιδιότητες του προσώπου, τότε θα διακρίνουμε ότι ως ποδοσφαιρικός παράγοντας με την πρόταση της εισαγγελέως κατηγορείται για δωροδοκία-δωροληψία. Με απλά λόγια ο κ. Μπέος σύμφωνα πάντα με την πρόταση είχε στήσει το παιχνίδι Πανσαρραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (0-1) μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του.

Αυτό φυσικά αν συνέβη είναι κατακριτέο και αν το δικαστήριο έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα, τότε θα καταδικαστεί. Άραγε για ορισμένους αυτό είναι έπαινος και πρέπει να «βραβευθεί»; Η δεύτερη ιδιότητα του κ. Μπέου είναι αυτή του εκλεγμένου Δημάρχου Βόλου και ασφαλώς η ποινή που θα του επιβληθεί θα έχει αντίκτυπο στο πρόσωπό του. Μπορεί να επανέλθει στα καθήκοντά του στο δημαρχιακό θώκο αλλά θα παραμείνει με το στίγμα ενός ανθρώπου που έστησε αγώνα ποδοσφαίρου, δωροδόκησε δηλαδή και απάτησε το ποδοσφαιρικό κοινό αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ γλιτώνοντας τον Αστέρα απ΄τον υποβιβασμό, αν βέβαια καταδικαστεί.
Αν για όλα αυτά, τόσο ο ίδιος όσο και τα τζουκ μποξ της δημοσιογραφικής πιάτσας, πιστεύουν ότι θα τον βάλουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και θα τον εξαγνίσουν, ας το πράξουν.

Οι πολίτες δεν ξεχνούν όμως ότι πέρα από την παρουσία του στα γήπεδα, έχει πλέον παρουσία και στην πολιτική ζωή του τόπου μας και μπορούν να διακρίνουν ότι ο εν λόγω κύριος με τα έργα και τις ημέρες του και κυρίως τον λόγο του, δεν στέκεται στο ύψος του και όταν έλθει η ώρα του θα του δείξουν τον δρόμο της εξόδου, όπως φυσικά και σε κάποιους που σήμερα πανηγυρίζουν. Ως τότε ας περιμένουμε όλοι την απόφαση του δικαστηρίου και το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.