Γιατί δεν συμφωνούμε για την Καραμπατζάκη

Χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου έλαβε κατά πλειοψηφία για ακόμη μια φορά την απόφαση να υλοποιήσει την καταστροφή της Καραμπατζάκη. Μέσα στην ημέρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας είχε αποφασίσει να ακυρώσει την απόφαση του Δ.Σ Βόλου, διότι δεν ήταν παρόντα τα τοπικά συμβούλια. Στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. η πλειοψηφία έφερε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης προς ψήφιση και έχει σήμερα ελεύθερα τα χέρια της με τα ΜΑΤ να επιβάλλει ένα έργο το οποίο δεν θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου είναι γεγονός ότι θέλει με αυταρχικό τρόπο να επιβάλει την άποψή της, ενώ θα μπορούσε με διαφορετική αντιμετώπιση να μην δείξει το απεχθές πρόσωπο της φασιστικής νοοτροπίας που τη διέπει.

Μπορεί να απαντήσει η Δημοτική Αρχή Μπέου και να πείσει τους συμπολίτες γιατί επιμένει να θέλει να υλοποιήσει εδώ και τώρα ένα έργο που δημιουργεί ένα μίνι περιφερειακό μέσα σε μια γειτονιά;

Μπορεί να πείσει τους συμπολίτες πως είναι δυνατόν να αποφασίσει κυριολεκτικά στο γόνατο, χωρίς καμία μελέτη; Πως αλήθεια μιλούν για ένα δρόμο ήπιας κυκλοφορίας όταν δεν έχουν παρουσιάσει ούτε κυκλοφοριακή μελέτη αλλά ούτε και περιβαλλοντική μελέτη;
Ποιος μπορεί να πει στους κατοίκους της γειτονιάς πόσες χιλιάδες αυτοκίνητα θα κατεβαίνουν από τον περιφερειακό για να βρεθούν στη Λαρίσης; Ποιος μπορεί χωρίς περιβαλλοντική μελέτη να πείσει τους συμπολίτες ότι δεν θα επιβαρυνθούν με ρύπους κοντά στις αυλές τους όπου θα περνούν τα ΙΧ;

Μπορούν άραγε να πεισθούν από δύο φωτογραφίες εικονικής πραγματικότητας για τους δύο δρόμους, με τους ποδηλατόδρομους, τους πεζόδρομους, το πράσινο που θα είναι διπλάσιο μάλιστα από αυτά που υπάρχει σήμερα; Χθες ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο από τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σταυρίδη, να υποστηρίζει ότι όπου είναι στενός ο δρόμος δηλαδή όχι μικρότερος των 3,5 μέτρων τότε η κίνηση θα είναι μικτή, δηλαδή με ποδήλατα, αυτοκίνητα, πεζούς, όλοι μαζί.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής να μην ξεκινήσει το έργο με τα ΜΑΤ, διότι οι τσαμπουκάδες δεν θα της βγουν σε καλό. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι, η Δημ.Αρχή Μπέου επίσης και η σύγκρουση αναπόφευκτη.

Δεν είναι πιο φρόνιμο να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, να εξευρεθούν οι πόροι, να προχωρήσει το έργο όπως το ονειρεύεται ο Αχιλλέας Μπέος που είναι και πολεοδόμος και συγκοινωνιολόγος και αρχιτέκτων; Μπορεί, δεν ξέρεις μπορεί, να αρέσει και στους κατοίκους. Έργο που δεν το θέλουν οι κάτοικοι δεν γίνεται κ. Μπέο. Οι ευθύνες είναι δικές σου σε μια συγκυρία όπου μπροστά μας έχουμε γιορτές και είναι κρίμα να χαλάσει αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε από την Πέμπτη στον αγαπημένο μας Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.