Οι τελευταίες κινήσεις του Αλέξη για να κερδίσει

Νίκη θέλει ο Αλέξης Τσίπρας στις προσεχείς εκλογές που τις προετοιμάζει μέσα στο 2018, παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να βρίσκεται δέκα ποσοστιαίες μονάδες μπροστά. Εδώ και καιρό το επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται και υλοποιεί ένα σχέδιο για μεγάλους παίκτες έχοντας στριμωγμένους τους πολιτικούς της αντιπάλους στη γωνία και «χτυπώντας» τους στο πιο ευαίσθητο σημείο τους που είναι η διαφθορά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα παρότι έδειχνε να έχει πρόβλημα με τον υπουργό Άμυνας στο θέμα των όπλων και των πυρομαχικών και είχε να αντιμετωπίσει δύο συλλαλητήρια για το Σκοπιανό θέμα που άνοιξε αναπάντεχα, κατάφερε με το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis να φέρει μπροστά στον ελληνικό λαό απολογούμενους πολιτικούς που έχουν τεράστιες ευθύνες για την οκταετία λιτότητας της χώρας και ένα σύστημα για το οποίο δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα.

Μπροστά σε ένα σκάνδαλο υπαρκτό, το οποίο έχει απασχολήσει και τις αμερικανικές υπηρεσίες και το FBI, η κυβέρνηση έπραξε πολύ ορθά να το φέρει στη Βουλή και όχι να το κρύψει κάτω από το χαλί. Ίσως να βιάστηκε, αλλά δεν μπορούσε με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν της από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην φέρει το σκάνδαλο στην ολομέλεια της Βουλής και να αποφασίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν υπάρχουν στίγματα ηθικής κατά των υπό κατηγορία πολιτικών και υπαλλήλων του Δημοσίου να πέσει επ’ αυτών ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει την παρτίδα που παίζει στην πολιτική σκακιέρα με τέσσερις κινήσεις.

Η πρώτη κίνηση ήταν το Σκοπιανό. Η κυβέρνηση θέλει συμφωνία με σύνθετη ονομασία και κανείς δεν μπορεί να της πει από τα κόμματα ότι έχουν μια διαφορετική λύση. Παράλληλα φέρνει τη ΝΔ αντιμέτωπη με ένα τμήμα των ψηφοφόρων της και των στελεχών της.

Η δεύτερη κίνηση είναι το σκάνδαλο Novartis όπου υπερέχει έναντι των δύο αντιπάλων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από τις δεξαμενές των οποίων διεκδικεί να αντλήσει ψήφους στις προσεχείς εκλογές. Με την κίνησή του αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει την υπεροχή του έναντι των αντιπάλων του, δεδομένου ότι είναι γνωστή η απαίτηση του ελληνικού λαού να χτυπηθεί η διαφθορά και να υποστούν κυρώσεις από τη Δικαιοσύνη όλοι όσοι εμπλέκονται, αν υπάρχουν βεβαίως στοιχεία περί διαπλοκής. Το υπερ-όπλο του βέβαια είναι ότι στα τρία χρόνια που κυβερνά δεν έχει ακουστεί το παραμικρό θέμα διαφθοράς που να αφορά την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η τρίτη κίνηση προς τις εκλογές είναι ότι ύστερα από πολλά χρόνια η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και με λυμένα τα χέρια της θα μπορέσει να πάρει πρωτοβουλίες για την μείωση του χρέους και μέσα από προσεκτικές κινήσεις να αρχίσει να δανείζεται από την αγορά και να αναζητά επενδυτές παρά την υψηλή φορολογία στην χώρα.

Η τέταρτη κίνηση είναι ότι σιγά-σιγά παίρνονται πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση που βοηθούν μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού τα οποία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση από την πολιτική λιτότητας που ασκείται από τις κυβερνήσεις και τους δανειστές μας. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να πει ότι με το που τελειώσουν τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, τελειώνει και ο γολγοθάς των Ελλήνων. Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη για να φθάσουμε στο επίπεδο ζωής που είχαμε έως το 2008, αλλά το κέρδος θα είναι πλέον ότι τελειώνουμε με το παρελθόν της παθογένειας, της διαφθοράς, του ρουσφετιού και η χώρα εισέρχεται σε μια κανονικότητα ανάπτυξης, ηθικής και αξιών, από μια νέα γενιά ελλήνων που αφήνει πίσω την κομματοκρατία και έχει πάρει στα χέρια της το μέλλον του τόπου.

Μπροστά της όμως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει έναν εφιάλτη, αυτόν των πλειστηριασμών των σπιτιών του ελληνικού λαού. Αν το θέμα το αφήσει να εξελιχθεί μετά τον Μάιο, τότε ότι και να έχει κερδίσει από τις τέσσερις κινήσεις που έχει κάνει θα χάσει τα πάντα στη συνέχεια από τα «κόκκινα» δάνεια. Γι΄αυτό οι εκλογές μπορεί να έλθουν τον Μάιο ή στις αρχές Ιουνίου και εφόσον η κυβέρνηση βλέπει δημοσκοπίκά ότι μπορεί να τις κερδίσει, ελπίζοντας παράλληλα ότι θα έχει μπροστά της μια κατακερματισμένη ΝΔ, λόγω του σκανδάλου Novartis και του Σκοπιανού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.