Οι Βολιώτες να αποφασίσουν με δημοψήφισμα

Αύριο, Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία και όσους συμμετάσχουν, διαμαρτυρία κατά όσων αποφάσισαν η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, ασφαλώς και θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή των Βολιωτών, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν επιτέλους στα χέρια τους το περιβάλλον και την υγεία τους.

Ο Βόλος όμως δεν θα πρέπει να μείνει στην διαμαρτυρία της Τετάρτης και να προχωρήσει, αλλά με ψήφισμα της συγκέντρωσης να απαιτήσει την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, ώστε οι κάτοικοι του, ύστερα από ενημέρωση, να αποφασίσουν για την υγεία τους και το περιβάλλον. Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη, δεν θα αφήσουμε κανέναν να πάρει αποφάσεις χωρίς την συναίνεση τη δική μας. Τοπικά δημοψηφίσματα έχουν γίνει πολλά, σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Στυλίδας πήρε απόφαση να διενεργήσει τοπικό δημοψήφισμα για το αν η πόλη θα πρέπει ή όχι να δεχθεί πρόσφυγες από την Συρία.

Η δημοτική αρχή Βόλου, η οποία δια του Αχιλλέα Μπέου μήνυσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΑΓΕΤ, αν επιθυμεί να υπερασπιστεί την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, τότε η μόνη καθαρή λύση είναι να αποφασίσει να πραγματοποιήσει τοπικό δημοψήφισμα. Κάθε άλλη ενέργεια, μάλλον γίνεται για να ρίξει στάχτης τα μάτια των Βολιωτών, για δήθεν ενδιαφέρον της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.