Κι όμως υπάρχει ελπίδα για τη Μαγνησία

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και δύο γεγονότα καταγράφονται σήμερα στις επόμενες σελίδες, αποτυπώνουν μέρος αυτών, που είναι πολλές φορές δισεπίλυτα και φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ, το δράμα μιας 44χρονης μητέρας, της Βιργινίας που μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού της ήλθε το αναπάντεχο χτύπημα στην υγεία της. Η Βιργινία και οι δικοί της έδωσαν αγώνα και βρέθηκαν συμπολίτες για να συνεισφέρουν και να συγκεντρωθεί ένα ποσό 10.000 ευρώ που χρειαζόταν ώστε σήμερα να γίνει ο πολυπόθητη εγχείρηση και να μπει στο σώμα της ένα μηχάνημα που θα την κρατήσει στη ζωή. Αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη των συμπολιτών μας η Βιργινία δεν θα είχε ελπίδα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, είναι κραυγή απελπισίας ενός 51χρονου συμπολίτη μας ο οποίος για χρόνια το παλεύει και δεν ζητά τίποτε περισσότερο από μια δουλειά, ένα μεροκάματο για να ζήσει αυτός και η κόρη του. Προβλήματα καθημερινά για χιλιάδες ανθρώπους που ψάχνουν την ελπίδα. Η Βιργινία τη βρήκε, ο 51χρονος την αναζητά απεγνωσμένα. Η ελπίδα για την Ελλάδα και τους Έλληνες κάπου φαίνεται όμως. Στις σελίδες της εφημερίδας «Μαγνησία» να την δείτε. Στη β’ βιομηχανική περιοχή έχουν κατασκευαστεί οι εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου το οποίο περιμένει τα μηχανήματα για να αρχίσει την λειτουργία του. Όπως μαθαίνουμε θα δημιουργήσει σταδιακά 190 θέσεις εργασίας και ένα πλήθος δραστηριοτήτων γύρω της για τις μεταφορές προϊόντων της.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου δεν είναι η μοναδική επένδυση που δημιουργείται στην περιοχή μας. Αναμένουμε να δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας, όπως αυτές στην τοπική αυτοδιοίκηση (184) αλλά στο ΤΣΑΥ που θα αναλάβει να ανακατασκευάζει ελικόπτερα, αλλά ενός άλλου εργοστασίου που είναι ακόμη στα σπάργανα και θα κατασκευάζει πολεμικό υλικό και θα ανακατασκευάζει άρματα μάχης.

Η περιοχή μας έχει μεγάλες προοπτικές και με το λιμάνι της. Το σιλό που θα αρχίσει να λειτουργεί, η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί και ίσως να αρχίσει να δέχεται πλοία για μικρές επισκευές ακόμη και εντός του 2018, θα δώσουν επίσης θέσεις εργασίας.
Δεν μιλάμε βέβαια και για όσα προετοιμάζονται, όπως η κατασκευή μαρίνας και το Μουσείο της Αργούς που πληροφορούμαστε ότι η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να προχωρήσει και το οποίο θα δώσει νέες προοπτικές στον τουρισμό της πόλης.

Δύσκολη η εποχή που ζούμε, αλλά φαίνεται και φως στου τούνελ για να έρθουν καλύτερες μέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.