Μαγικός Βόλος

Η πόλη μας ήταν χθες μαγική. Η κάθοδος των Βολιωτών στην παραλία, τη Δημητριάδος, την Ιάσονος μπροστά στο Δημαρχείο ήταν κάτι που δεν έχει γνωρίσει η πόλη, ακόμη και την χρονιά που βραβεύθηκε με το βραβείο Γκίνες για το μεγαλύτερο συρτάκι. Η ατμόσφαιρα φαντασμαγορική, παντού χαμόγελα, τραγούδια από νέους ως επί το πλείστον, οικογένειες με παιδιά. Ήταν κάτι το εκπληκτικό και απέδειξε ότι όλοι μας θέλουμε μέσα από τη μουσική τα πολλά φώτα να ξεχάσουμε αυτό που μας συμβαίνει, να χαμογελάσουμε και να χαρούμε.

Το αποτέλεσμα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν άκρως επιτυχημένο και όλοι οι συντελεστές και το καλλιτεχνικό προσωπικό έδωσε το 100% των δυνατοτήτων του. Η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία μας, οι τραγουδιστές, όλοι ήταν υπέροχοι και έδωσαν παντού το μήνυμα του υψηλού πολιτισμού και της κουλτούρας αυτής της πόλης.

Μέσα στη χαρά αυτή θεωρούμε ότι δεν χρειαζόταν η συνεχής προβολή της εικόνας του Αχ.Μπέου διότι δεν προσέθετε απολύτως τίποτε στο τηλεοπτικό προϊόν, αντίθετα αφαιρούσε. Όταν ακούς τον Δήμαρχο να χαμηλώνει την ποιότητα με χιλιοειπωμένες, δήθεν αστείες, σεξιστικές ατάκες για τα πόδια της Έλενας Παπαρίζου που άκουσε όλη η Θεσσαλία σε απευθείας σύνδεση με τις ακριβοπληρωμένες μεταδόσεις από τα κανάλια, τότε πέφτεις απότομα στη πραγματικότητα.

Σ’ αυτή την ατμόσφαιρα χαράς όμως ο κόσμος τα παράβλεψε όλα αυτά, καθώς τον γνωρίζει πλέον αρκετά καλά για να γελάσει με τέτοιου είδους αναφορές.

Ο παρουσιαστής όλου αυτού που είδαμε χθες Σωτήρης Πολύζος το μόνο καλό που πρόσθεσε ήταν τα εγκώμιά του στον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, τίποτε άλλο. Ούτε κείμενα, ούτε ατάκες, ούτε παρουσίαση και αυτό το αποτέλεσμα κανένας Βολιώτης δεν πιστεύει ότι πληρώθηκε κιόλας με τα χρήματά του.

Αυτό που έγινε στην πόλη του Βόλου ήταν πολύ όμορφο και ήταν αποτέλεσμα πρωτίστως της εμπειρίας του Αχιλλέα Μπέου να στήνει σόου έχοντας δουλέψει επί χρόνια στον χώρο του θεάματος. Γι΄αυτό το λόγο θα προτείναμε στο νέο Δήμαρχο Βόλου το 2019 να του αναθέσει τη διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων εκείνης της χρονιάς. Ένα είναι σίγουρο, ότι σαράντα μέρες θα περάσουμε όμορφα, ύστερα τι γίνεται; Προς το παρών ας το χαρούμε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.