Μεγάλη μπίζνα τα σκουπίδια

Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα σκουπίδια και η μετατροπή τους σε εναλλακτικό καύσιμο για τη βιομηχανία, είναι στην εποχή μας η μεγαλύτερη μπίζνα, με κέρδη εκατομμυρίων.

Έτσι και στο Βόλο οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί που επιθυμούν να μπουν στο κερδοφόρο παιχνίδι των λεγόμενων εναλλακτικών καυσίμων που θα διοχετεύονται σε ντόπιες βιομηχανίες (ΑΓΕΤ), όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην μελέτη που πέρασε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και χθες απασχόλησε την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία και αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη της.

Χθες, στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, εστάλη όμως και ένα «μήνυμα» ότι η μελέτη που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του, είναι προμελέτη και γι αυτό δεν πρέπει να ληφθούν υπόψιν τυχόν παραλείψεις της. (!).

Σύμφωνα με αυτήκοες, που συμμετείχαν στην συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και τελικά πήραν την απόφαση της απόρριψης της, η δημοτική αρχή θα προχωρήσει αμέσως σε ανάθεση οριστικής μελέτης και κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Η επισήμανση αυτή από τεχνικό, προσκείμενο στο χώρο της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημ. Συμβουλίου, είναι γεγονός ότι θορύβησε ορισμένα μέλη της αντιπροσωπείας, διότι, αν η δημοτική αρχή, προχωρήσει σε μελέτη- κατασκευή, σημαίνει ότι ο ιδιώτης που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα αναλάβει και την μελέτη και την κατασκευή του εργοστασίου για λογαριασμό του…φορέα του δήμου Βόλου αν βεβαίως ενταχθεί το έργο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αν όχι μπορεί να παραχωρηθεί η εκμετάλλευση στον ιδιώτη και απ’ ότι μαθαίνουμε έχει βρεθεί και ο ενδιαφερόμενος.

Γι αυτό, συμπολίτες που γνωρίζουν μιλούν για μια μεγάλη μπίζνα υπέρ ολίγων και κατά χιλιάδων κατοίκων του Βόλου, οι οποίοι θα υποστούν τις συνέπειες στην υγεία τους, από μια εγκατάσταση και λειτουργία ενός εργοστασίου, το οποίο το μόνο που δεν θα κάνει είναι ανακύκλωση σκουπιδιών, αντίθετα η πόλη τα επόμενα χρόνια θα δέχεται τις οσμές από την επεξεργασία των σκουπιδιών και θα εισπνέει από την καύση του SRF στην ΑΓΕΤ, που δεν γνωρίζουμε αν οι εκπομπές στην ατμόσφαιρα θα είναι αθώες ή θα έχουν επίπτωση στην υγεία μας.

Η κοινωνία του Βόλου πρέπει να αφυπνιστεί και να κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, αλλά και για το περιβαλλοντικό μέλλον της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.