Μεγάλο γεγονός για την πόλη!

Ένα μεγάλος γεγονός για την πόλη και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, συντελείται σήμερα στην οδό Φιλαδελφείας και τις επόμενες ημέρες ίσως να γίνουν μαζί και τα εγκαίνια μιας μικρής σύγχρονης παιδικής χαράς στην Πλατεία Λαμπράκη. Χθες μάλιστα το πρωί επισκέφθηκε την Φιλαδελφείας, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου Βόλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που αποτελεί τη δημοτική αρχή, Αχιλλέας Μπέος, μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταυρίδη (αντιδήμαρχος είναι), αλλά ως φαίνεται ο Μπέος κάνει για όλα, οπότε δεν πρέπει να έχει αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, διότι αυτός κάνει το κουμάντο ως πολυπράγμων.

Σε φωτογραφία που μας απέστειλε ο δήμος Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος, όπως και όλοι οι πολιτικοί του παλαιού συστήματος, εμφανίζεται πάνω- καταπάνω στο έργο της Φιλαδελφείας, όπου ο οδοστρωτήρας στρώνει την άσφαλτο, με τις οδηγίες του, διότι ο Μπέος ξέρει και από στρώσιμο ασφαλτοτάπητα.

Ο κ. Μπέος, με την παρουσία του εκεί πιστεύει ότι κατασκευάζει κάποιο μεγάλο έργο, που χρειάζονταν την έμπνευση του σε μια πόλη που είναι ξεχαρβαλωμένη. Οι δρόμοι της είναι κατεστραμμένοι και φυσικά δεν φταίει μόνο ο ίδιος, φταίνε και οι προηγούμενοι, ούτε για τα πεζοδρόμια που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ούτε για την καθαριότητα. Απλώς ήθελε να δώσει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για το κέντρο της πόλης, αλλά και για την παρατημένη περιφέρεια.

Αναρωτιόμαστε όμως που φθάσανε οι δημοτικοί άρχοντες να κάνουν ασφαλτοστρώσεις και να φαντασιώνονται ότι κάνουν κάτι μεγάλο, ενώ κάτι τέτοια έργα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Αν δηλαδή ο δήμος δεν έχει την απαραίτητη υποδομή, όπως είναι οι δρόμοι για να περνούν τα Ι.Χ., δεν έχει πεζοδρόμια να κυκλοφορούν οι πολίτες, αν δεν έχει καθαριότητα και νερό, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε σε ποια πόλη ζούμε, την εποχή του Βολίδη και του Ζησάκη; (Που να τους ξέρει τώρα ο Αχιλλέας Μπέος).Ο δήμος Βόλου δεν έχει μόνο πρόβλημα στη Φιλαδελφείας, έχει και σε εκατοντάδες δρόμους και ασφαλώς δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να υπερηφανεύονται γιατί στην πόλη αυτή από το 1881 γίνονται δρόμοι.
Περιμένουμε κάτι που να προσθέτει αξία στην πόλη και να προσφέρει πλούτο στους πολίτες. Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να υπερασπιστεί πρώτιστα το περιβάλλον όταν αυτές τις ημέρες η ρύπανση ξεπέρασε τα όρια. Ούτε καν μια διαμαρτυρία στον κ. Φάμελλο και στον Κώστα Αγοραστό, σαν να μην τον ενδιαφέρει τι αναπνέουν οι Βολιώτες.

Ας σταματήσει να συζητά για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF, που θα το πουλά στο μέλλον στην ΑΓΕΤ. Ας δώσει ανάπτυξη στην περιοχή, όχι μόνο με λαμπιόνια, αλλά με ανεύρεση επενδύσεων και έργα που θα απογειώσουν τον Βόλο τουριστικά. Ας σταματήσει να δίνει καθρεφτάκια πιστεύοντας ότι στην πόλη διαμένουν ιθαγενείς που πρέπει να πανηγυρίζουν διότι «στρώνεται» η Φιλαδελφείας. Χρέος της κάθε δημοτικής αρχής Βόλου είναι να έχει σωστούς δρόμους και οι κάτοικοι του θα είναι ευχαριστημένοι αν όλοι οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια γίνουν «χαλί». Αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά και κυρίως η υγεία και η ποιότητα της ζωής μας. Αυτά ούτε που ενδιαφέρουν τον μεγάλο ηγέτη της παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.