Μετά το Σκοπιανό, το σκάνδαλο Novartis

Την Κυριακή το πολιτικό παιχνίδι παίχτηκε στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους μετρώντας τους συμμετέχοντες και χάνοντας τους αριθμούς. Πρωταγωνιστής ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο και στο διαδίκτυο, με μπράβο και αναθέματα.

Χθες από το απόγευμα η πολιτική ατζέντα άλλαξε φέρνοντας τη δικαιοσύνη σε πρώτο πλάνο και την δικογραφία που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ετοιμαζόταν για την φαρμακοβιομηχανία Novartis με την εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, το χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος με τους υπό κατηγορία πολιτικούς να μιλούν για σκευωρία που θα αποκαλυφθεί.

Από σήμερα που παραδίδεται η δικογραφία στη Βουλή, αρχίζει ένα νέο πολιτικό παιχνίδι με διαρροές προς τα ΜΜΕ με σκοπό να ξεχάσουν το Σκοπιανό και να ασχολούνται με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μίζες εκατομμυρίων.

Με ένα εθνικό θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ένα σκάνδαλο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές να ανεβάζουν το πολιτικό κλίμα στα ύψη, με τους πολιτικούς καυγάδες, πιστεύω ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε εθνική ομοψυχία, ούτε μπορούν να γίνουν συγκλίσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να παίξει πολιτικά με τη ΝΔ στη γωνία και κυρίως εκείνο το κομμάτι της που αντιδρά στο θέμα της λύσης του Σκοπιανού.

Φέρνοντας στο προσκήνιο το σκάνδαλο του φαρμάκου με τη Novartis τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο υπό κατηγορία και θέλει να τελειώσει έστω προσωρινά με το λεγόμενο παλιό που αντιδρά και να μπορέσει να κερδίσει την παρτίδα του Μακεδονικού, μέσω ενός οικονομικού σκανδάλου.

Η κυβέρνηση θέλοντας να παραμείνει κυρίαρχη στην πολιτική σκακιέρα θα προσπαθήσει μέχρι τέλος Ιουνίου να μείνει απερίσπαστη στις διαπραγματεύσεις της στριμώχνοντας στην γωνία τους κύριους αντιπάλους της στο Σκοπιανό και κατόπιν να κλείσει το θέμα της αξιολόγησης και του χρέους με παράλληλη έξοδο στην αγορά ομολόγων. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να τα καταφέρει βάζοντας με τη Novartis φωτιά στο πολιτικό σκηνικό;
Το πολιτικό παιχνίδι γίνεται σκληρό πόκερ και το αποτέλεσμά του μάλλον επικίνδυνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.