Να τους χαιρόμαστε όλους τους πολιτικούς του Βόλου

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στη βολιώτικη κοινωνία η απουσία του εκλεγμένου πολιτικού προσωπικού από την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ο ερχομός ενός ειδικού καθηγητή στο Βόλο με εκατοντάδες διαλέξεις σε 66 χώρες του κόσμου και με πλούσια βιβλιογραφία για το θέμα που απασχολεί και ανησυχεί τους πολίτες, άφησε παντελώς αδιάφορους τους βουλευτές της περιοχής, τους πολιτευτές που θέλουν να πάρουν τις θέσεις τους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δημοτική Αρχή Βόλου, ακόμη και την εκκλησία.

Ίσως οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας δεν σκέφθηκαν ότι Σάββατο βράδυ οι εκλεγμένοι μας έχουν πολύ τρέξιμο διότι πρέπει να εμφανιστούν στις πρωτοχρονιάτικες πίτες όπου με την παρουσία τους πιστεύουν ότι αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον τους για θέματα της πόλης, δηλαδή τα ψηφαλάκια που περιμένουν να συγκεντρώσουν στις επόμενες εκλογές για να συνεχίσουν το έργο του «ζεστάματος» της καρέκλας τους.

Αν ήταν εκεί το Σάββατο θα άκουγαν από τον Βρετανό καθηγητή κ. Κόνετ ότι η καύση των σκουπιδιών είναι άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία όλων μας και των ιδίων αυτών και των οικογενειών μας. Ο ειδικός καθηγητής που ήλθε στο Βόλο για να ενημερώσει τους πολιτικούς μας άρχοντες, τον ακούσαμε να υποστηρίζει στην ουσιώδη ομιλία του για την διαχείριση των απορριμμάτων και την στάση των πολιτών απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα, όπως αυτό της ανακύκλωσης. Οι πολιτικοί μας θα είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν για την ρύπανση από διοξίνες και το πέρασμά τους στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και από εκεί στην δική μας διατροφική αλυσίδα.

Ευτυχώς στην εκδήλωση ήταν παρόντες ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπρόσωποι φορέων όπως και πολλοί συμπολίτες που αγωνιούν και προβληματίζονται για το μέλλον της πόλης για τον αέρα που αναπνέουν. Ευτυχώς που ο Βόλος είναι έδρα Πανεπιστημίου και οι Πρυτανικές Αρχές του ευαισθητοποιήθηκαν και επιστημονικά θα οργανώσουν ένα συμπόσιο για να ακουστούν απόψεις ειδικών και να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Η πόλη το έχω ξαναγράψει, θέλει χρήσιμους πολιτικούς, δυστυχώς όμως για το μεγάλο αυτό θέμα που ανησυχεί τους πολίτες , οι εκλεγμένοι επέλεξαν αντί να ενημερωθούν και να υπερασπιστούν την περιοχή από την ρύπανση, γι΄ αυτούς πρώτιστο μέλημά τους είναι να τρέχουν από πίτα σε πίτα, να κάνουν χειραψίες και να χαριεντίζονται για να αποδείξουν ότι είναι δίπλα στο λαό και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Δεν φταίνε όμως μόνον οι εκλεγμένοι, ευθύνες έχουν και οι εκλέκτορες, οι οποίοι χρόνια τώρα το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι αν τους χαιρετήσει ο Βουλευτής και τους χτυπήσει στην πλάτη ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και όχι αν αυτοί υπερασπίζονται την πόλη. Δεν βαριέσαι αδερφέ, αυτοί όλοι να περνάνε καλά με τις εξουσίες τους και τις μισθάρες τους και αν ο καρκίνος κάνει θραύση στην πόλη ποιος ενδιαφέρεται…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.