Ο Φώτης που θα θυμόμαστε

Ο Φώτης Λαδόπουλος, ο γνωστός σε όλους του Βολιώτες Φώτης, «έφυγε» από την ζωή για τον Παράδεισο του Θεού.

Τον χαρακτήρισαν κοσμοκαλόγερο, τον ονόμασαν «Άγιο», το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον επί γης ο Φώτης περνάει στην ιστορία του Βόλου ως ένας ξεχωριστός άνθρωπος που δεν έβλαψε κανέναν και η καρδιά του ήταν από τις πλέον σπάνιες.

Στο άκουσμα του θανάτου του πολλοί Βολιώτες δάκρυσαν και όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν ως ανάμνηση από κάποια επαφή τους μαζί του στους δρόμους της πόλης.

Με μια πράξη του θεάρεστη, ένα χαμόγελό του, ένα λουλούδι, μια καλοσυνάτη λέξη, μια συμβουλή του. Ένιωθε ελεύθερος και επέλεξε αυτή τη ζωή που έκανε από την πολύ του αγάπη για μια βολιωτιοπούλα.

Την αγάπησε τόσο πολύ που αποφάσισε να απαρνηθεί τη ζωή του. Άφησε τη δουλειά του, που ήταν τσαγκάρης, και ανέβηκε στη Γορίτσα, για να ζήσει μόνος του με τον έρωτά του.

Κάπου-κάπου κατέβαινε στην πόλη για να δει τους συνανθρώπους του, να τους καλημερίσει και να πάρει τα δώρα αγάπης τους και αυτός από την δική του πλευρά να τους το ανταποδώσει. Ότι ήταν αυτό, λουλούδια, χρήματα, βιβλία που διάβασε, εφημερίδες και πάντα τον απασχολούσε η Ελλάδα. Θυμάμαι μια μέρα γύρω στο 1992, όταν ο αείμνηστος συνάδελφος Γιάννης Ευαγγελόπουλος που ήταν πολύ φίλος του και ανέβαινε στο τσαρδάκι του στη Γορίτσα, τον κάλεσε να έρθει στο στούντιο του Ράδιο Ένα. Το τι έγινε εκείνο το Σάββατο δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ο Φώτης ήταν ήρεμος, αλλά ποταμός στο λόγο του, με τον οποίο άγγιξε χιλιάδες ακροατές σε ολόκληρη της Μαγνησία. Ο Φώτης είχε βγάλει μονάχα το δημοτικό, όμως ήταν σοφός μέσα στη ζωή και όλα τα λόγια του ήταν γεμάτα νόημα, αγάπη, αξίες, νουθεσίες. Εκείνη την ημέρα πιστεύω ότι το Ράδιο Ένα άγγιξε τα υψηλότερα ποσοστά ακροαματικότητας. Μεταξύ εκείνων που αποκάλυψε για τη ζωή του, ήταν η ωραία του φωνή.

Ο Φώτης για πρώτη φορά τραγούδησε Καζαντζίδη και τραγούδια άλλων λαϊκών τραγουδιστών, στο μικρό ραδιοφωνικό μας στούντιο και το τραγούδι του ήταν πραγματικά με θεϊκή μυσταγωγία. Δυστυχώς εκείνη εκπομπή δεν υπάρχει στο αρχείο και χάθηκε μαζί με τον Γιάννη Ευαγγελόπουλο και τον Φώτη Λαδόπουλο.

Ας αναπαύσει την ψυχή τους ο θεός και εκεί πάνω στον παράδεισο είναι σίγουρο ότι ο Γιάννης θα του ζητήσει να στήσουν πάλι κάποια εκπομπή για να μάθει τα νέα του και να τραγουδήσει ο Φώτης τη χαρά της νέας του αιώνιας ζωής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.