Όλες μαζί οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο κ. Φίλης, μπορεί να βγήκε μπροστά και να υποστήριξε τη συνεργασία με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνος του.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ως μονόδρομο πλέον την προγραμματική σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Αν μια τέτοια σύγκλιση δυνάμεων είναι εφικτή σήμερα, αυτό θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους που έχουν διαμορφωθεί ή θα διαμορφωθούν στο μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ σωστά, ζητάει συγγενείς πολιτικές δυνάμεις για να συγκυβερνήσει. Το μέγα θέμα όμως που προκύπτει είναι να αν θέλουν οι συγγενείς δυνάμεις. Εμείς υποστηρίζουμε, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, όπου θα συμπορευθούν όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις και θα κυβερνήσουν.

Όπως όμως έχει πολωθεί το πολιτικό κλίμα, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιοι να είναι εφικτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει. Η ΝΔ ζητά εκλογές για να κυβερνήσει, με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένει σε μια φιλοευρωπαική κυβέρνηση συνεργασίας, μετά από εκλογές που θα γίνουν και ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει. Αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικές δυνάμεις, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η χώρα θα μπει ίσως σε τραγικές περιπέτειες, λόγω του ότι οι αμέσως επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική.

Μια παρατεταμένη εκλογική διαδικασία μάλλον δεν θα πρέπει διόλου να την ξεκινήσουμε. Η Ελλάδα, για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να πετύχει τους στόχους της, θα το πετύχει μόνο με μια κυβέρνηση συνεργασίας. Το χορό από εδώ και πέρα θα πρέπει να τον χορέψουν όλες μαζί οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Οι εγωισμοί και τις προσωπικές φιλοδοξίες θα πρέπει να τις παραμερίσουν. Όλοι μαζί θα πετύχουμε. Χωριστά, το κλίμα θα γίνεται ολοένα και πιο πολωτικό και αυτό δεν συμφέρει σε κανέναν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.