Προς τον Γέροντα Εφραίμ

Δεν ξέρω τι σπουδαίο είναι αυτό που ενώνει τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπεδινό με τον Αχιλλέα Μπέο, που φθάνει σε σημείο να εκφράζεται με τόση αγάπη προς το πρόσωπο του σε αργία δημάρχου και ενώπιον ακροατηρίου να δηλώνει ότι από τότε που τον γνώρισε του έχει δώσει την καρδιά του. Μεγάλη κουβέντα για έναν Μοναχό αφιερωμένο στον Ιησού Χριστό, που η καρδιά του πρέπει να είναι αφιερωμένη μόνο σε Εκείνον.

Το θέμα όμως δεν μπορεί να το λύσει ο ανθρώπινος νους ενός χριστιανού. Το μυαλό όμως ενός απλού χριστιανού, αναρωτιέται. Γνωρίζει ο «Άγιος» Εφραίμ ότι δεν είναι νόμιμος δήμαρχος Βόλου ο κ. Μπέος; Αν ναι, γνωρίζει ότι παρανόμως έλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης του Βόλου και ότι θα πρέπει ως τίμιος άνθρωπος να το παραδώσει άμεσα στο δήμο Βόλου; Από χθες, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην πόλη, γνωρίζει ότι ο εκπρόσωπος λαός του Βόλου διά του δημοτικού συμβουλίου του, δεν έχει πάρει καμία απόφαση να του απονεμηθεί το χρυσό κλειδί της πόλης; Προς τι λοιπόν κρατά εις χείρας του το κλειδί που του δόθηκε όταν ο Βολιώτικος λαός, ούτε ρωτήθηκε, αλλά ούτε και αποδέχθηκε πρόταση για την απονομή του μεγαλύτερου τίτλου της τιμής της πόλης;

Αν θέλει να τα έχει καλά ο πατέρας Εφραίμ με τη θρησκευτική του συνείδηση, τότε ας πράξει αυτό που του λέει ο Μεγάλος Συνομιλητής στις προσευχές του.

Πέρα απ’ όλα αυτά τα ταπεινά του κόσμου, τον ευχαριστούμε για ότι έκανε και κάνει για τους Βολιώτες, αλλά πρέπει να ξέρει καλύτερα απ΄ όλους μας ότι ο Θεός δεν πήρε ποτέ το χρυσό κλειδί, ούτε από τον οίκο του, τον Ναό του Σολομώντα, ούτε από την Ιερουσαλήμ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.