Στο σκοτάδι πάλι ο Βόλος

Έσβησαν τα λαμπιόνια των γιορτών και ο Βόλος βυθίστηκε πάλι στο σκοτάδι. Η γιορτινή άτυπη εκεχειρία της Δημοτικής Αρχής τελείωσε και προχθες άρχισαν τα γνωστά όργανα να ηχούν παράφωνα απαιτώντας να χορέψουν οι βολιώτες στους δικούς της ρυθμούς.

Μέσα σε μια μέρα τα έβαλε με όλους και για όλα. Με τον Ολυμπιακό Βόλου την άλλοτε αγαπημένη του ομάδα. Με τη Ν.Ιωνία θέλοντας οι κάτοικοι να ξεχάσουν τον πρώτο Δήμαρχό τους Ευάγγελο Καραμπατζάκη και τον Ίωνα ο οποίος υπήρξε ο δημιουργός της Ιωνίας στην Μικρά Ασία. Με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη διότι κατά την Δημοτική Αρχή Βόλου παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να την ρωτήσει! Με τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που τολμούν και την αποκαλύπτουν για την ρύπανση που θα φέρει η βιομηχανία καύσης σκουπιδιών.

Πρώτη φορά οι κάτοικοι του Βόλου βλέπουν και ακούν τη Δημοτική Αρχή να στρέφει τα βέλη της κατά ενός ιστορικού αθλητικού σωματείου όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και κατά δήλωση του προέδρου του Νίκου Τσεκούρα, έντονα συναισθηματικά εκφραζόμενο να αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να διαλύσουν ένα σύλλογο με 80 χρόνια ιστορία ζωής στην κοινωνία. Και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής του Βόλου αναρωτιούνται γιατί πρέπει ο Ν.Π.Σ. Βόλος να είναι η μοναδική ομάδα του Βόλου επειδή το θέλει ο Αχιλλέας Μπέος και η παρέα του. Στη Νέα Ιωνία αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να μετονομασθεί η Καραμπατζάκη έτσι ξαφνικά και να διαγράφεται η ιστορία της.

Οι καθηγητές και οι μαθητές δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί δεν θα πρέπει να συνομιλήσουν με τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Βουλής, της Περιφέρειας και των Δήμων και να λύσουν τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Οι πολίτες προβληματίζονται γιατί δεν μπορούμε όλοι μαζί να βρούμε λύσεις για την ανακύκλωση και να προχωρά η Δημοτική Αρχή σε εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής SRF το οποίο αύριο θα θερμαίνει τους κλιβάνους της ΑΓΕΤ, δηλητηριάζοντας με τις διοξίνες τον αέρα που αναπνέουμε.

Αν η Δημοτική Αρχή αγαπάει την πόλη, τότε γιατί θέλει να επιβάλει την άποψή της και με φασιστικό τρόπο να θέλει να αλλάξει δρόμους, να απαρνηθούμε τις ποδοσφαιρικές μας ομάδες, να μην μας αφήνει να συνδιαλεγόμαστε και το «Μονακό» να το κάνει την πιο ρυπογόνα πόλη;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.