To debate έβγαλε πρωθυπουργό;

Κουμπωμένοι στα μεγάλα θέματα του ελληνικού λαού ήταν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ.
Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν ήταν αποκαλυπτικοί στις θέσεις τους, αλλά ούτε και στις αντιπαραθέσεις τους. Δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι με τη ζωή των Ελλήνων.

Εξέφρασαν γενικότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δεν είχαν σχέδιο για την προσέλκυση των επενδύσεων, παρά μόνον της εξασφάλισης πολιτικής σταθερότητας και φορολογικού συστήματος. Δεν άκουσαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, όταν προς το παρόν αυτό που μετρούν είναι οι απώλειες. Δεν άκουσαν τίποτε για το συνταξιοδοτικό, με τα 15 μέτρα του Μνημονίου που οδηγούν στην εξαθλίωση και κανείς από τους δύο ηγέτες των κομμάτων δεν τόλμησε να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αν θα πάρουν σύνταξη, σε ποια ηλικία και σε τι ύψος θα κυμαίνεται.

Κρυφή κράτησαν την λύση και για τους αγρότες περιμένοντας να πάρουν πρώτα την ψήφο τους και ύστερα να τους αποκαλύψουν τις λύσεις και να ψηφίσουν για το μέλλον τους. Ο Τσίπρας εκεί που κέρδισε τον Μεϊμαράκη ήταν το θέμα των μεγάλων ευθυνών που έχει η ΝΔ που έφθασε τη χώρα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το 3ο μνημόνιο που έφερε, μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης να φταίει για την κατάντια της Ελλάδας. Δύο ακόμη σημεία ήταν η διαπλοκή καθώς και η σύγκριση του παλαιού με το νέο, που πρόβαλε ο Αλέξης Τσίπρας, έναντι του αντιπάλου του. Ο Μεϊμαράκης κέρδισε τον Τσίπρα όταν υποστήριξε ότι μεταλλάχθηκε και σήμερα έχουμε έναν άλλον τέως πρωθυπουργό. Υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες του οδηγώντας τη χώρα στο κλείσιμο τραπεζών και υπογράφοντας το χειρότερο μνημόνιο. Το συμπέρασμα. Οι δύο αρχηγοί διαφώνησαν σε όλα και δεν βρήκαν ούτε ένα σημείο σύγκλισης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι δεν θέλει την συνεργασία με τη ΝΔ διότι είναι «παρά φύσει» . Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει ένα μινιμουμ πρόγραμμα και να γίνει μια εθνική ομάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και την Κυριακή θα αποφασίσουν. Έχουν από δύο πολιτικές να επιλέξουν την εξής μία, το μνημόνιο. Άραγε υπάρχει κανείς Έλληνας και Ελληνίδα ο οποίος με σιγουριά θα κρίνει ότι η ψήφος στην κάλπη την Κυριακή θα είναι η σωστή;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.