Τόλμη ή θράσος;

Συμφωνώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο, ότι χρειάζεται τόλμη για να πεις την αλήθεια, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή Βόλου, που τίμησε τον «Άγιο» Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου.
Δεν μπορεί παρά να είναι τόλμη, αν και εγώ θα το έλεγα θράσος, ένας υπόδικος, που βρέθηκε να γίνει δήμαρχος μιας πόλης, να ανακηρύσσει επίτιμο δημότη του Βόλου, έναν άλλο υπόδικο, γιατί δίνει δουλειές στο Βόλο.
Με όλο τον σεβασμό στον Μητροπολίτη μας, θα του έλεγα να είναι εξίσου τολμηρός και αυτός απέναντι σ’ αυτούς που επιτίθενται κατά συμπολιτών μας, όπως συνέβη μπροστά του, μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.
Να είναι τολμηρός και να υπερασπίζεται την αλήθεια, γιατί αυτός γνωρίζει πολύ καλά, ύστερα από τόσα χρόνια, τους ανθρώπους της πόλης μας. Ξέρει για ποιους πρέπει να καμαρώνει και για ποιους πρέπει να ντρέπεται. Άλλωστε, το γνωρίζει ότι δωρεές δεν κάνουν μόνο οι πιστοί χριστιανοί που θέλουν να βοηθήσουν, σύμφωνα με όσα είπε ο Χριστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.