Τώρα λύση στους πλειστηριασμούς

Ο ελληνικός λαός για οκτώ χρόνια έχει υποστεί τα πάνδεινα από την πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζεται. Άντεξε ως τώρα την ανεργία, έσφιξε τα δόντια στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ χιλιάδες άφησαν την χώρα τους και έγιναν μετανάστες με βαριά καρδιά γιατί είδαν ότι δεν υπάρχει κανένα μέλλον γι’ αυτούς εδώ.

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν χωρίς τα απαραίτητα. Στέκονται στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό, αρκετοί μένουν στα παγκάκια των πλατειών και στις εισόδους πολυκατοικιών γιατί δεν είχαν να πληρώσουν ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση. Κανείς σ’ αυτή τη χώρα δεν είναι αισιόδοξος εκτός από τον Τσακαλώτο και τον πρωθυπουργό μας που πιστεύουν ότι τελείωσαν τα μνημόνια, οπότε θα αρχίσουν οι Έλληνες να τρώνε…με χρυσά κουτάλια. Υπάρχει βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πιστεύει (;) ότι θα σώσει την παρτίδα και η Ελλάδα θα ευτυχήσει υπό την πρωθυπουργία του!

Ως ότου όμως ανακάμψει η χώρα με τους «σωτήρες» να μονομαχούν στη Βουλή θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύση στην αρπαγή των περιουσιών της ελληνικής οικογένειας με ότι σ’ αυτές έχει απομείνει, το σπίτι τους, ένα κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια τους, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι.
Κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, παραγωγικοί φορείς, ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για την σωτηρία της Α’ κατοικίας ως το ποσό των 300.000 ευρώ, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε γιατί η κυβέρνηση επιμένει ότι τη λύση θα τη δώσουν οι τράπεζες. Ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να σταματήσουν οι τράπεζες να πωλούν τζάμπα τα σπίτια των Ελλήνων στα ξένα funds.

Προβληματισμένοι όλοι οι έλληνες αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει να απαγορευθεί κάθε πλειστηριασμός α’ κατοικίας αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ και γιατί δεν μπορεί να ψηφίσει μέσα σε μια μέρα την απαγόρευση των πλειστηριασμών από τις τράπεζες πριν διαπραγματευθούν με τους δανειολήπτες την πώληση σ’ αυτούς ή σε άλλο προτεινόμενο πρόσωπο για να αγοραστεί στην τιμή που θα το πωλήσουν στα αρπαχτικά. Χρειάζεται να δοθεί μια πειστική απάντηση γιατί δεν λύνουν το πρόβλημα οι κυβερνώντες όπως οι Κύπριοι.

Ο Ελληνικός λαός απαιτεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες όπως πήρε τόσες άλλες εναντίον του ελληνικού λαού. Οι έλληνες δεν θέλουν μέρισμα από την φορομπηχτική πολιτική που μας επιβάλλουν οι δυνάστες μας, αλλά τα διαμερίσματά τους. Τώρα λύση, γιατί δίπλα στους αγωνιζόμενους πολίτες που τρέχουν κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της χώρας, υπάρχουν εκατομμύρια έλληνες οι οποίοι οργισμένοι τους λένε κατά πρόσωπο τους αποφασίζοντες. Μας πήρατε τα πάντα, όχι όμως και τα σπίτια μας. Τέλος η υπομονή μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.