Ζήτησαν ρουσφέτι και εξαπατήθηκαν

Αυτό που συμβαίνει με τις απλήρωτες ή εμφανιζόμενες ως απλήρωτες κλήσεις από την Τροχαία Βόλου και τη Δημοτική Αστυνομία για τα Ιχ αυτοκίνητα 25.000 Βολιωτών, δημιουργεί απορίες.

Οι προσερχόμενοι στο Δημαρχείο Βόλου είναι σίγουρα αγανακτισμένοι, διότι στις δύσκολες εποχές των πολλών οικονομικών υποχρεώσεων, καλούνται να πληρώσουν και άλλες. Ένα ποσοστό των οφειλετών υποστηρίζουν ότι δεν χρωστούν και αμφισβητούν ότι εκείνη την εποχή δεν είχαν αυτοκίνητο, γεγονός που μπορούν να το αποδείξουν όπως λένε. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία των 25.000 ανθρώπων που εμφανίζονται ότι δεν πλήρωσαν έπεσαν ίσως θύματα της λογικής του ρουσφετιού ή κάποιων που εμπιστεύθηκαν ότι θα τους σβήσει την κλήση και αυτό δεν έγινε ποτέ διότι απλώς τους κορόιδευαν.

Οι Έλληνες και φυσικά οι Βολιώτες δεν διαφέρουν, την πρώτη σκέψη που κάνουν είναι να βάλουν στην τσέπη τους την κλήση και την επόμενη να ψάξουν να βρουν «βύσμα» στην τοπική εξουσία για να τη σβήσουν. Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει όμως η περίοδος των κλήσεων 2008-2012 και θα είχε ιδιαίτερη αξία αν μας δίνονταν τα αντίστοιχα στοιχεία 2003-2007 και επίσης αυτά της περιόδου 2013-2017. Θα ήταν χρήσιμα για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας αν οι παρανομούντες είναι 25.000 ή περισσότεροι ή λιγότεροι και φυσικά το ποσό αν είναι ίδιο με αυτό των 4,7 εκ. ευρώ που ζητείται την επίμαχη αυτή περίοδο.

Αν τα στοιχεία αυτά είναι διαφορετικά, τότε κάτι συνέβη την περίοδο 2008-2012 και όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ανδρέας Ζέρβας, πολλοί που πήγαν στο γραφείο του υποστήριζαν ότι οι κλήσεις είχαν σβηστεί δήθεν από παλαιότερους αντιδημάρχους ή πρόσωπα που ασκούσαν εξουσία μέσα στο Δήμο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά στην ουσία αυτό δεν έγινε ποτέ και εξαπατήθηκαν.

Σίγουρα σ’ αυτή την περίοδο μπορεί να υπάρχουν ευθύνες, αλλά μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούν όλοι όσοι συμπολίτες υποστηρίζουν κάτι τέτοιο , αν έπραξαν σωστά και υπεύθυνα ως νομιμόφρονες πολίτες; Ασφαλώς διότι εκμεταλλεύθηκαν τις γνωριμίες τους και ζητούσαν ρουσφέτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.