Μαγνησία: Προβλήματα για τους αγρότες 3,5 μήνες μετά τις πλημμύρες!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Καστανοπαραγωγοί της Δράκειας, εκτός αποζημίωσης, σύμφωνα με τον πρ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Παραμένουν τα προβλήματα από τις ζημιές που άφησαν πίσω τους για τους αγρότες οι δύο πλημμύρες του Σεπτεμβρίου , ενώ ακόμη και σήμερα, υπάρχουν καλλιεργητές, που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν.
Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι 100 μέρες μετά τις πλημμύρες, οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, με πολλές φθορές, η αγροτική οδοποιΐα είναι διαλυμένη και ακόμη δεν υπάρχει πρόσβαση σε πολλά χωράφια, για να γίνουν καλλιεργητικές εργασίες (κλαδέματα κλπ.) που γίνονται τον χειμώνα.

Υπήρξαν κατακτήσεις, αλλά δεν
ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα

Ο κ. Γεωργαδάκης είπε ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν εδώ και τρεις μήνες στη Μαγνησία, είναι περισσότερες όλων των εποχών, οι αγρότες απέσπασαν κάποιες κατακτήσεις, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την υλοποίηση των αιτημάτων τους, για αποζημίωση στην πραγματική ζημιά που υπέστησαν και διεκδικούσαν.
Ο ίδιος είπε, ότι δόθηκαν κάποιες προκαταβολές, σε άλλες καλλιέργειες ικανοποιητικές σε άλλες όχι, όπως στα κάστανα με 200 €/στρέμμα που δόθηκε, ενώ οι καστανοπαραγωγοί της Δράκειας, με ευθύνη του ΕΛΓΑ έμειναν εκτός αποζημίωσης, ενώ υπέστησαν την ίδια ζημιά με άλλες περιοχές του Πηλίου και είχε συνάντηση με την ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ για να λυθεί το πρόβλημα.

Υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι
που ακόμη δεν έλαβαν αποζημίωση!

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που ακόμη δεν έλαβαν αποζημίωση, ενώ παρά τη δέσμευση ότι οι αρωγές θα δινόταν ως τα Χριστούγεννα, ακόμη δεν δόθηκαν, όχι μόνο αυτές απ την πλημμύρα, αλλά ούτε ακόμη και από τις πυρκαγιές!
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων πρόσθεσε ότι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στα χωριά οι υπάρχουν ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να έχουν παροχές υγείας.

Η ύπαιθρος υποβαθμίζεται συνεχώς

Επίσης κατήγγειλε ότι η ύπαιθρος υποβαθμίζεται συνεχώς εδώ και χρόνια, κάθε πέρυσι ήταν και καλύτερα και το αγροτικό κίνημα αναδεικνύει το πρόβλημα, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν, πριν τις πλημμύρες.
Για τους αγρότες των Παρακάρλιων περιοχών ανέφερε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα πλέον επιβίωσης, γιατί τα χωράφια τους είναι 3 και 4 μέτρα κάτω από το νερό (160.000 στρ.), οι αρμόδιοι είπαν σε 2-3 χρόνια θα φύγει το νερό αν δεν βρέξει και ακόμη δεν έγινε συνάντηση με την κυβέρνηση που έχουν ζητήσει εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαδάκη εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες είναι άνεργες και δεν θα μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στο δεύτερο
δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου

Ο κ. Γεωργαδάκης, είπε ακόμη, ότι αγρότες και του Στεφανοβικείου κατέβηκαν στον δρόμο με το μπλόκο Πλατυκάμπου.
Τέλος, ανέφερε ότι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας δεν θα σταματήσει τον αγώνα και θα συνταχθεί με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.