Για παράβαση καθήκοντος δικάζεται στις 8 Ιουλίου ο Απόστολος Καλογιάννης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 8 Ιουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή την υπόθεση του επανελέγχου των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων Αννυ Χαλκιά, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η πολιτική αντιπαράθεση του δημάρχου με τον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες ενώ σημειώνεται πως εκκρεμεί και το διοικητικό σκέλος της ίδιας υπόθεσης, αφού ο κ. Καλογιάννης την ίδια περίοδο είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην πρώην γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, μετά από απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και η κ. Χαλκιά κατέθεσαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκλήθηκε όταν ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε στην κ. Κουτζαμάνη εκθέσεις άρνησης που συνέταξαν ελεγκτές του σώματος Ελεγκτών (ΣΕΕΔ) για πέντε δημάρχους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καλογιάννης, που αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων (μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου).

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.