Διεργασίες για «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων στην Καρδίτσα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του Φώτη Καραγιάννη)

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων που θα συμμετάσχουν στις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο νομό Καρδίτσας, βρίσκονται τα κόμματα το τελευταίο διήμερο.Εξαίρεση αποτέλεσε η Νέα Δημοκρατία όπου το ζήτημα έληξε σχετικά νωρίς με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Έτσι, απομένουν πλέον οι επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Καρδιτσιωτών.Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου, το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Καρδίτσας θα απαρτίζουν οι τέσσερις πρώην πλέον Βουλευτές κ.κ. Κώστας Τσιάρας, Ασημίνα Σκόνδρα, Σπύρος Ταλιαδούρος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος με τους νέους υποψηφίους κ.κ. Ορέστη Ψαχούλα θεματικό αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Σωτήρη Κουλοκτσή, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.Να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση η Ν.Δ. καλείται να καλύψει την ποσόστωση του εκλογικού νόμου για την συμμετοχή γυναικών στην εκλογική διαδικασία, στην υπόλοιπη περιφέρεια.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αντιδράσεις και μάλιστα έντονες εκφράστηκαν από την τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην απόφαση της κεντρικής διοίκησης να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο στο νομό Καρδίτσας με δυο πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των Οικολόγων Πράσινων αντίστοιχα…Ο λόγος για τους κ.κ. Νίκο Καλιακούδα, Οικονομολόγο, πρώην Αντινομάρχη Καρδίτσας και Αριστοτέλη Τσόγκα Γεωπόνο.Η τοπική οργάνωση έστειλε την αντιπρότασή της στην Κουμουνδούρου και μέχρι αργά το βράδυ χθες αναμένονταν η τελική απάντηση, χωρίς ωστόσο να είναι μεγάλες οι πιθανότητες μεταβολής των δεδομένων για την τελική μορφή του ψηφοδελτίου στο Νομό. Ποια είναι τα πρόσωπα που κατά πάσα πιθανότητα θα το απαρτίζουν;Ο νυν βουλευτής κ. Νίκος ΜιχαλάκηςΟ δικηγόρος κ.Σπύρος ΛάππαςΗ κτηνιάτρος κ. Παναγιώτα Βράντζα από τον Δήμο ΜουζακίουΗ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου από τον Δήμο Σοφάδων Ο κ. Νίκος Καλιακούδας, από τον Δήμο Σοφάδων.Ο κ. Αριστοτέλης Τσόγκας, γεωπόνος από τη συνεργασία με τους Οικολόγους.

ΣΤΟ Κ.Κ.Ε.
Σήμερα το μεσημέρι η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ θα παρουσιάσει στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Καρδίτσας.Για μια ακόμη φορά συμμετέχει ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, πρώην βουλευτής και νυν περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μπούτας, ενώ για τις άλλες θέσεις επικρατέστεροι είναι οι κ.κ. Βασίλης Κρανιάς δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, Άρης Πολυγένης δημοτικός σύμβουλος Παλαμά, και η κα Χαρά Κούτρα υποψήφια στις εθνικές εκλογές του 2012.Αναμένεται να γνωστοποιηθούν και τα άλλα δυο πρόσωπα που θα συμπληρώσουν την εξάδα του ψηφοδελτίου, τα οποία θέτουν για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε εθνικές εκλογές.

ΣΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»
Το νέο κόμμα του «Ποταμιού» αποτελεί ακόμη και αυτές τις τελευταίες ώρες των προεκλογικών διεργασιών τον άγνωστο «Χ» στο νομό Καρδίτσας. Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα και είναι αυτή του κ. Γιάννη Κοτρώτσιου, με εμπειρία δεκαετιών στον χώρο της πληροφορικής. Άλλα ονόματα έστω και ενδιαφερομένων δεν έχουν ακουστεί και ως εκ τούτου αναμένεται οι σχετική ανακοίνωση από τα κεντρικά για να ξεδιαλύνει το τοπίο.

ΣΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σε ότι αφορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Παράταξη, υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που συγκεντρώνουν πάρα πολλές πιθανότητες συμμετοχής:Ο κ. Βαγγέλης Τσουκνίδας, υποψήφιος βουλευτής το 2012.Ο Καθηγητής μουσικής και μαέστρος κ. Νίκος Ευθυμιάδης.Ο κ. Χρήστος Δημακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου.Ο κ. Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος στο «Αγία Όλγα» από τον Παλαμά.Ο κ. Σωτήρης Τσιώλης, προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.Σε ότι αφορά στην εκπροσώπηση του γυναικείου φύλλου ακούγονται δυνατά τα ονόματα της κας Ευαγγελίας (Λίτσας) Θεοχάρη εκπαιδευτικού, της κας Ευαγγελίας Νασιάκου που ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Τσιλιμίγκα στο νομό Καρδίτσας, της κας Θεοδώρας Θωμοπούλου, υποψήφια βουλευτής το 2012, ενώ πρόταση έγινε και στην κα Σωτηρία Μπακαλάκου νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών στον Δήμο Καρδίτσας.

Οι ΑΝ.ΕΛ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος του συνεργαζόμενου με τους ΑΝ.ΕΛ. Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Ν. Νικολόπουλος, επικεφαλής του κοινού ψηφοδελτίου στην Καρδίτσα τίθεται ο κ. Κώστας Νιζάμης, πρόεδρος επί σειρά ετών του Σωματείου Εργατών Επαγγελματιών Δυτών Ελλάδος. Επίσης ενδιαφέρον επέδειξαν ο κ. Θωμάς Κουκουλέτσος, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012, αλλά και ο κ. Αλέξανδρος Τέγας, δικηγόρος και πρόσφατα υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας των ΑΝ.ΕΛ.

ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π.
Για το νεοιδρυθέν «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, τα χρονικά περιθώρια συγκρότησης του τοπικού ψηφοδελτίου ήταν εξ΄αρχής πολύ μικρά, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατοχυρώσει θέσεις το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, η πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τρικάλων, με μακρά θητεία στην δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση κα Αθηνά Πέτσα, ο κ. Αθανάσιος Τσίντζας πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά και υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2012 με το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Στέφανος Ντράχας, γεωπόνος από τον Παλαμά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.