Σύσκεψη συγκαλεί η ΔΥΠΕ για την καταγγελία με την έλλειψη φαρμάκου καρκινοπαθών!

Ενώ το θέμα της έλλειψης είναι γνωστό τουλάχιστον από τα μέσα Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας για την έλλειψη φαρμάκου που χορηγείται σε καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με την αρχική καταγγελία, σε αρκετούς πάσχοντες από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη, έχει σταματήσει η θεραπεία των 6 εγχύσεων που κάνουν στο ΠΠΝΛ (αντίστοιχη της χημικοθεραπείας), λόγω της έλλειψης του σχετικού φαρμάκου (BCG), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην επανεμφάνιση του καρκίνου!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές εξήγησε πως έγινε τυχαία αποδέκτης της καταγγελίας από πάσχοντα συνδικαλιστή, ο οποίος ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού για την 6η έγχυση από τις 17 Ιουνίου, ακόμη περιμένει – ένα ακριβώς μήνα μετά – να λάβει το φάρμακό του.

«Η απάντηση του νοσοκομείου είναι απλά πως δεν υπάρχει» εξήγησε ο κ. Τσιαπλές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΡΗ

Άμεση ήταν η παρέμβαση του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Λάζαρου Μακρή, ο οποίος προανήγγειλε τη διενέργεια σύσκεψης για το θέμα αύριο το πρωί.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ASTRA το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Μακρής σημείωσε πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει για το θέμα, εφόσον το φάρμακο δεν υπήρχε στο νοσοκομείο, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας έπρεπε να προμηθευτεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, πολλά ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός πως αποδεδειγμένα η έλλειψη του φαρμάκου είναι γνωστή – βάσει της καταγγελίας – για τουλάχιστον ένα μήνα, χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα!

Το πλέον τραγικό είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αντίστοιχες περιπτώσεις καρκινοπαθών με τη συγκεκριμένη μορφή στη Λάρισα, είναι περίπου 30 με 40!

Newsroom onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.