«Μην ανοίγετε τα καταστήματα την Κυριακή»

«Στη Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας , διευρυμένη με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων όλης της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 17/07/2014 εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση στην εφαρμογή της αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης (Κ1-1119/8-7-2014) για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε 13 περιοχές, με σκοπό την εφαρμογή της από 15 Μαρτίου 2015 σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκτός από απαράδεκτη είναι και παράνομη, γιατί είναι αντίθετη στην απόφαση του Ελληνικού κοινοβουλίου (Νόμος 4254/14) τον Απρίλιο του 2014 που ψηφίστηκε η εφαρμογή του ανοίγματος σε 3 τουριστικές περιοχές.

Το σήριαλ των Κυριακών κρατά από τα τέλη του 2012 που εκδηλώθηκε η περίεργη τότε, εμμονή του Υπουργείου για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα 2 χρόνια μετά, είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους πως δεν πρόκειται για εκτίμηση προς όφελος της αγοράς και της οικονομίας, αλλά για «Δεσμεύσεις-Γραμμάτια που πρέπει να εξοφληθούν».

Εξάλλου τα στοιχεία των μετρήσεων που ανακοίνωσε η Ε.Σ.Ε.Ε αποδεικνύουν ότι οι 6 Κυριακές, από το Νοέμβριο του 2013 έως το Μάϊο του 2014, που τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην αγορά.

Δ.Σ. Ο.Ε.Σ.Θ. 17.7.2014 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 006

Η κοινή απόφαση της Ο.Ε.Σ.Θ και των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας είναι:

Να ακυρώσει στην πράξη όλες τις αποφάσεις του Υπουργείου καλώντας τους συναδέλφους να κλείσουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014.

Καλεί τα καταστήματα και υποκαταστήματα των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια Θεσσαλίας να σεβαστούν την παραπάνω απόφαση.
Καλεί τους Βουλευτές Θεσσαλίας εδώ και τώρα να πάρουν δημόσια θέση για την αυθαιρεσία του Υπουργείου να ακυρώσει τις αποφάσεις τους.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν επαφές με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τους αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους της Θεσσαλίας προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού ένα ενιαίο ωράριο σε όλη τη Θεσσαλία.

Η ρύθμιση του ωραρίου της αγοράς θα πρέπει να αποφασίζεται από τις τοπικές κοινωνίες με τα θεσμοθετημένα όργανά τους. Δεν επιτρέπουμε πλέον σε κανέναν να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.