Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στην ΕΠΑ Θεσσαλίας

Ημερίδα για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα αλλαγής συστημάτων θέρμανσης

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη δράση «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», η οποία εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), είχαν επαγγελματίες και ο τεχνικός κόσμος της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, η ΕΠΑ Θεσσαλίας ως Φορέας διαχείρισης του προγράμματος.

Ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Εξωτερικών Σχέσεων & Ρυθμιστικών Υποθέσεων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας, τόνισε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ως φορέας διαχείρισής του η ΕΠΑ προβαίνει στην υποδοχή και έλεγχο των σχετικών αιτήσεων, στην πιστοποίηση της κατασκευής της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου και στην καταβολή της χρηματοδότησης στους αναδόχους των ωφελούμενων καταναλωτών. Το πρόγραμμα ανέφερε χαρακτηριστικά θα ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά της Θεσσαλίας καθώς θα επιτευχθεί εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην πλέον οικονομική θέρμανση με φυσικό αέριο, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος των αστικών της κέντρων. Ο κ. Μπακούρας εξήρε τη συμβολή του περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού για την ένταξη της Θεσσαλίας στις τρείς περιφέρειες που υλοποιούν τη δράση, υποσχέθηκε πως η εταιρία για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, θα βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο των υπηρεσιών της και επισήμανε την ανάγκη να πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από την πλευρά των καταναλωτών για τη συντήρηση και ορθή λειτουργία των συσκευών αερίου.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και ζήτησε όλες οι διαδικασίες να “τρέξουν” άμεσα, γρήγορα και χωρίς προσκόμματα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια στελέχη της ΕΠΑ ενημέρωσαν για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τις διαδικασίες ένταξης των νοικοκυριών στο πρόγραμμα που επιχορηγεί το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου, με επιδότηση έως 60% και αναφέρθηκαν στις μελέτες εσωτερικής εγκατάστασης και όλες γενικά τις εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώσει ο τεχνικός κόσμος.

Όπως ανέφεραν για να είναι μια αίτηση επιλέξιμη και να μπορεί να λάβει την επιχορήγηση, πρέπει: Το ακίνητο (μονοκατοικία, πολυκατοικία, ή διαμέρισμα) να αντικαθιστά σύστημα θέρμανσης πετρελαίου με σύστημα φυσικού αερίου, να έχει οικιακή χρήση, να βρίσκεται σε περιοχή με Τιμή Ζώνης χαμηλότερη ή ίση των 2.500 ευρώ /τμ, να διαθέτει οικοδομική άδεια, ή αντίστοιχο νομιμοποιητικό έγγραφο, να βρίσκεται σε ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου, με δυνατότητα τροφοδότησης από την ΕΠΑ και τέλος να έχει σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μετά την 25/09/2014 (ημερομηνία ανακοίνωσης της δράσης).

Ήδη η ΕΠΑ Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει να παραλαμβάνει τις αιτήσεις και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά των πολιτών. Λεπτομέρειες για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και το ακριβές περιεχόμενο των δικαιολογητικών δίνονται στους πολίτες από τα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών, καθώς και το τηλεφωνικό νούμερο εξυπηρέτησης πελατών 11 150, ενώ τα συνημμένα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.epathessalia.gr.

Το ωράριο εξυπηρέτησης για την κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:00 – 13:30.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.