«Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κάνει το καθήκον του»

Στην κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμμετείχε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι δημοτικοί υπάλληλοι αντιδρούν στα σχέδια της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν στη “συγκριτική αξιολόγηση” και στον επανέλεγχο των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, με στόχο να βρεθεί η νέα “δεξαμενή” για την επίτευξη του στόχου των 6.500 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014».

Η βουλευτίνα με αφορμή την κινητοποίηση, δήλωσε τα εξής:

«Εσκεμμένα, ώστε να προκαλέσει σύγχυση, η κυβέρνηση εμπλέκει ζητήματα εντελώς ανόμοια, όπως η αξιολόγηση και η μετατροπή συμβάσεων εργασίας με τα πλαστά δικαιολογητικά. Η αξιολόγηση είναι απλά το πρόσχημα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει με οποιονδήποτε τρόπο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα απολύσει.

Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων μαζί με άλλους 4 συναδέλφους του που αρνήθηκαν να συμπράξουν στα κυβερνητικά σχέδια βρίσκεται απειλούμενος με ποινική δίωξη, ενώ στην ουσία απλά κάνει το καθήκον του, έχοντας την πλήρη στήριξη και ομόφωνη εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην αποσταλούν στο ΥΔΜΗΔ στοιχεία που αφορούν στις διαδικασίες μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ειδικά για τον έλεγχο των συμβάσεων, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για επανέλεγχο, αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων τους και ουσιαστικά κατάργηση του Π.Δ. 164/2004. Στην τότε διαδικασία εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας ήταν το ΑΣΕΠ. Συνεπώς, ουδείς λόγος συντρέχει και η επανεξέτασή τους είναι προσχηματική.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και πιστεύουμε ότι και όλοι οι πολίτες του ν. Λάρισας θα σταθούν με αλληλεγγύη και θα συμπράξουν στις συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων για δημόσιο κοινωνικό κράτος, για σύγχρονη, αποτελεσματική, ανοιχτή και δημοκρατική Αυτοδιοίκηση, για σταθερές σχέσεις εργασίας, για πραγματική διαφάνεια, αξιοκρατία και κοινωνικό έλεγχο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.