Πληρώνονται οι απολυμένοι των σούπερ μάρκετ «Λάρισα»

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα πληρωθεί το επίδομα αφερεγγυότητας στους απολυμένους των “Σ/Μ Λάρισα”. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας έλαβε χθες τη διαβεβαίωση από την περιφερειακή διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς το ποσό που αναλογεί στον καθέναν από τους 500 πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης. Σε περίπτωση που η υπόσχεση δεν τηρηθεί θα υπάρξει νέα κινητοποίηση και κατάληψη του κτιρίου του Οργανισμού.
Θυμίζουμε πως το επίδομα αφερεγγυότητας έπρεπε ήδη να καταβληθεί στους απολυμένους της επιχείρησης από τις αρχές Οκτωβρίου αλλά η διοίκηση του ΟΑΕΔ αρνούνταν να το χορηγήσει επειδή δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου. Τελικά η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ έδωσε την έγκριση και το επίδομα θα χορηγηθεί άμεσα. Ήδη είχε προηγηθεί αυτή την εβδομάδα η παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στην περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, η κινητοποίηση του Συλλόγου και η κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή από την ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Πάντως σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι ” μετά την κινητοποίηση της Τρίτης στον ΟΑΕΔ για την καθυστέρηση της καταβολής του ταμείου αφερεγγυότητας πήραμε απάντηση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το ποσό που αναλογεί στον καθέναν. Να σημειωθεί ότι δεν αμφισβητούμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν από τις αναγγελίες των οφειλομένων που κατέθεσαν κάποιοι από τους εξουσιοδοτημένους δικηγόρους προς τον ΟΑΕΔ, γι’ αυτό άλλωστε προβλέπεται και από το νόμο η διαδικασία της επαλήθευσης των ποσών. Όμως δεν αποτελεί προϋπόθεση η επαλήθευση των ποσών αυτών για να λάβουν οι πρώην εργαζόμενοι το ταμείο αφερεγγυότητας. Η επαλήθευση προβλέπεται στη διαδικασία της πτώχευσης και όχι στην παρούσα φάση. Να θυμίσουμε ότι με βάση τις ανεξόφλητες αποδοχές τους που αντιστοιχούν στο τελευταίο εξάμηνο πριν την κήρυξη της πτώχευσης της επιχείρησης, το ποσό για τον κάθε απολυμένο είναι διαφορετικό, από 1 έως και 3 μισθούς, με βάση τη σύμβαση εργασίας τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάσουν. Σε περίπτωση μη υλοποίησης της δέσμευσης της διοίκησης του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να παρέμβουμε αποφασιστικά το επόμενο διάστημα για την άμεση λύση του ζητήματος, ακόμα και με κατάληψη του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ της πόλης, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και στην τελευταία Γ.Σ., σε περίπτωση που η διοίκηση του ΟΑΕΔ αρνηθεί την άμεση καταβολή του επιδόματος».
ΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Νωρίτερα να σημειώσουμε πως η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε μια καυστική ανακοίνωση για την υποβολή ερώτησης του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασ. Κεγκέρογλου στη Βουλή, κατηγορώντας τον ευθέως για υποκρισία καθώς όπως ισχυρίζεται “όσο ήταν ο ίδιος υφυπουργός εργασίας αγνοούσε επιδεικτικά την επίλυση ζητημάτων των πρώην εργαζομένων της εταιρίας”. “Να θυμίσουμε, τονίζεται επίσης πως οι δύο από τις συναντήσεις (29/07/2014 και 6/08/2014) που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας μέχρι σήμερα για τα θέματα των απλήρωτων εργαζομένων των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, πραγματοποιήθηκαν με Υφυπουργού Εργασίας τον κ. Κεγκέρογλου και μάλιστα η πρώτη υπό την προεδρία του ίδιου, ο οποίος δεσμεύτηκε για παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργείου ως προς την προώθηση των αιτημάτων μας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Τώρα τους έπιασαν οι ευαισθησίες; Τώρα που είναι αντιπολίτευση θέλουν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, ότι τους ενδιαφέρουν οι άνεργοι και οι απολυμένοι;”

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/97648-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%BC-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1.html#sthash.QbFBZTy1.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.