Προοπτικές σταδιοδρομίας στον τουρισμό

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Λάρισας μέσω του τουρισμού και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αναλύθηκαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδόχων Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Καινοτομία».

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε πως τα σημεία «κλειδιά» για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στο νομό και σε όλη τη Θεσσαλία είναι:

Δημιουργία ισχυρών τουριστικών προορισμών
Προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού
Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος
Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και υποδομών
Εξειδίκευση των εργαζομένων και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό
Ο κλάδος του τουρισμού ενόψει της θερινής σαιζόν επισημάνθηκε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές προοπτικές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους χώρους του κλάδου.

Η πρόεδρος των Ξενοδόχων ν. Λάρισας κα Ειρήνη Παπαϊωάννου τόνισε την αναγκαιότητα σύνδεσης της κατάρτισης με τον τουριστικό κλάδο και εστίασε στη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος ώστε να καταστεί η Λάρισα ένας ισχυρός τουριστικός πόλος.

Επίσης η κα Παπαϊωάννου παρουσίασε αναλυτικά τις προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Το πρόγραμμα του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη σύνδεσή του με την αγορά παρουσίασε ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Στάθης Βελισσαρίου, ενώ ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξιος Δέφνερ παρουσίασε το πρόγραμμα «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού».

Στα Voucher τουρισμού εστίασε ο διευθυντής του Κέντρου «Καινοτομία» κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Αδάμ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτης Γούλας, το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου κα Ελένη Λιάγκουρα κ.α.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κ. Ελλάδας, κ. Αναστάσιος Γούσιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.