«Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο από σπίτι ηλικιωμένων

Τον τρόμο έζησε χθες τα ξημερώματα ζευγάρι συνταξιούχων του ΟΓΑ στη Γιάννουλη, που έπεσε θύμα ληστών οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά ενημερωμένοι για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στο σπίτι.

Οι τρεις ληστές έπιασαν στον ύπνο το ανδρόγυνο, χωρίς ευτυχώς να ασκήσουν βία και, χωρίς να ψάξουν το υπόλοιπο σπίτι φόρτωσαν το παλιό χρηματοκιβώτιο της οικογένειας, που περιείχε 12.000 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας περίπου 5.000 ευρώ αλλά και προσωπικά έγγραφα.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στη μονοκατοικία του 73χρονου και της 71χρονης συζύγου του στη Γιάννουλη, κοντά στο γήπεδο. Οι τρεις άνδρες αφού παραβίασαν με λοστό την κύρια είσοδο του σπιτιού έπιασαν στον ύπνο, όπως ήταν φυσιολογικό λόγω της ώρας, το ζευγάρι των συνταξιούχων του ΟΓΑ.

Οι ληστές, φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες και γάντια, ακινητοποίησαν το ανδρόγυνο δένοντας τα χέρια τους με πλαστικούς σφιγκτήρες ενώ παράλληλα τους έκλεισαν το στόμα, τους φίμωσαν, με τα χέρια τους, προκειμένου να μην καλέσουν σε βοήθεια.

Οι ληστές, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», με λεκτικές απειλές απαιτούσαν επίμονα το κλειδί του χρηματοκιβωτίου που βρισκόταν σε εμφανή θέση του υπνοδωματίου. Αφού δεν κατάφεραν να πάρουν το κλειδί, «σήκωσαν» το παλιό μεν – όχι και τόσο ελαφρύ δε χρηματοκιβώτιο (διαστάσεων 0,50 Χ 0,70), το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο για να διαφύγουν στη συνέχεια, με τη ληστεία να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα δεκάλεπτο περίπου. Το ευτύχημα είναι πως οι ληστές δεν άσκησαν βία – όπως έχει συμβεί σε άλλες ληστείες – σε βάρος των δυο συνταξιούχων, που λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να αποδεσμευθούν και να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες, που αναζητούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, δεν ερεύνησαν άλλους χώρους στο σπίτι, εξέλιξη που οδηγεί τις διωκτικές αρχές στην εκτίμηση πως γνώριζαν για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου.

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/23787-%C2%AB%CF%83%CE%AE%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B2%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD.html#sthash.bAPyx9S9.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.