Στα Τρίκαλα το 4ο συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης

H Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΒΦΑ, www.evfa.gr) δι-οργανώνει το 4ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης από 24 ως 26 Οκτωβρίου 2014. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑ) του Πανεπιστημίου Θεσ αλίας (ΠΘ) και του Δήμου Τρικαίων. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής: Χριστίνα Καρατζαφέρη, Πρόεδρος ΕΒΦΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας της Άσκησης, ΣΕΦΑ, ΠΘ ([email protected] ). Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής: Aθανάσιος Τζιαμούρτας, μέλος Ε ΒΦΑ, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης, ΣΕΦΑ, ΠΘ ([email protected])

Στόχος – Θεματολογία
Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα επίκαιρα επιστημονικά επιτεύγματα στην βιοχημεία και φυσιολογία της άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νέων εξελίξεων στις συνδυαστικές προσεγίσεις (ό- πως άσκηση και διατροφή, άσκηση και φαρμακευτική αγωγή), στις νέες μεθόδους μέτρησης και αξιολό- γησης, και στις προπονητικές εφαρμογές. Το Συνέδριο περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες και στρογυλές τράπεζες από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες της Ελάδας και του εξωτερικού, συνεδρίες με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και φροντιστήρια με πρακτική εξάσκηση σε εξειδικευ- μένες μετρήσεις (πεδίου ή εργαστηρίου). Βραβεύσεις επιστημονικών εργασιών.

Στο Συνέδριο θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα τουλάχιστον 3 προφορικές και 3 αναρτημένες ανακοι- νώσεις. Τα χρηματικά έπαθλα θα είναι € 250 για κάθε προφορική και € 150 για κάθε αναρτημένη ανακοί- νωση. Κύριες θεματικές ενότητες • Βιοχημεία και Μοριακή Βιολογία της Άσκησης • Φυσιολογία της Άσκησης • Προπονητικές εφαρμογές στον αγωνιστικό αθλητισμό, • Άσκηση και Υγεία, • Άσκηση και Διατροφή.
Κεντρική Ομιλήτρια: Kathryn H. Myburgh, Distinguished Profesor in Physiology, University of Stelenbosch, South Africa 1η Διάλεξη: “Satelite Cels: “To fuse or not o fuse, that is the question”2 η Διάλεξη: “Grapesed Extract: Are animal models and human studies comparable?”
Για περισσότερες πληροφορίες στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση
http://www.med.uth.gr/UploadFiles/file/Synedria/2014_10/2h-anakoinosi-4ou-Synedriou%20Trikala%2024-26%20Oct%202014.pdf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.