Στη Λάρισα σήμερα ο υπουργός Υγείας

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού σήμερα στη Λάρισα.

Ο κ. Ξανθός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, με τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες να παραμένουν δυσεπίλυτα.

Μάλιστα, μπορεί πρόσφατα να ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, όμως, η… μερική κάλυψη της θέσης του διοικητή μετά την καρατόμηση Καραμπάτσα τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στη λειτουργία Διοικητικών Συμβουλίων νωρίτερα, σίγουρα δεν βοήθησαν.

Παράλληλα, είναι και τα χρονίζοντα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού, όπως και των αναγκών για νέες υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του ο κ. Ξανθός, στις 10.00 π.μ. και στη συνέχεια, στις 12.00 μ. θα κατευθυνθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και σωματείων και γενικότερα φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως αντίστοιχο μοντέλο «ανοιχτής συνάντησης» είχε επιλέξει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλης, όταν είχε επισκεφθεί με την ιδιότητα του υπουργού Υγείας το Πανεπιστημιακό πριν από 13 μήνες.

Το απόγευμα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 6.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Ξανθού με τους εκπροσώπους των Τμημάτων Υγείας των τεσσάρων Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία. Ήδη οι «κεραίες» μας πιάνουν σημάδια ότι αυτά που θα ακουστούν στη συγκεκριμένη σύσκεψη θα έχουν… ψωμί!

Μετά απ’ όλα αυτά, μένει να προκύψει στην πράξη αν ο υπουργός Υγείας θα έχει να πει συγκεκριμένα πράγματα επί των ανοιχτών θεμάτων.

Και βέβαια, εκτός από τις δηλώσεις, το πραγματικό «στοίχημα» έχει να κάνει με την βελτίωση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, τις οποίες χρειάζονται – λόγω και της οικονομικής κρίσης – όλο και περισσότεροι συμπολίτες.

Ένα «στοίχημα» που σταθερά – για την ώρα –χάνεται…

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.