Στις 80.000 ευρώ τα έσοδα από το παζάρι στα Φάρσαλα

Αυλαία τέλους για το Παζάρι των Φαρσάλων, που διήρκεσε μία εβδομάδα και αποτελεί θεσμό για τα Φάρσαλα για περισσότερα από 400 χρόνια.

Οι χώροι που διατέθηκαν φέτος ήταν 200 και σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα του Δήμου ανήλθαν περίπου στις 80.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την εκτέλεση διαφόρων έργων στον Δήμο των Φαρσάλων.

Σύμφωνα με τους εμπόρους που συμμετείχαν στην εμποροπανήγυρη, η κίνηση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και μόνο τα παραπήγματα που πουλούσαν χαλβά, παιχνίδια καθώς και το λούνα παρκ τα πήγαν σχετικά καλά.

Εν τω μεταξύ από τον εμπορικό κόσμο της πόλης υπάρχει μεγάλη αντίδραση για το παζάρι και πολλοί είναι υπέρ της κατάργησής του, διότι, όπως αναφέρουν, δεν εξυπηρετεί πλέον τον καταναλωτή.

Ήδη στα καταστήματα των Φαρσάλων, παρά τις εκπτώσεις η κίνηση ήταν υποτονική, ενώ τις ημέρες του παζαριού ο τζίρος τους έπεσε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τα μόνα καταστήματα που κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αυτές τις ημέρες, ήταν οι ταβέρνες, τα φαστ φουντ, τα cafe και τα καταστήματα που πωλούν χαλβά.

Σ.Ρ.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/08/25/stis-80-000-evro-ta-esoda-apo-to-pazari-sta-farsala/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.