Την πλειοψηφία στην ΕΝΠΕ έλαβε ο Κ. Αγοραστός

Η παράταξη με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό κέρδισε τις εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα γίνει την Τετάρτη, προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Το νέο δ.σ. θα είναι 25μελές.

Η παράταξη του Κ. Αγοραστού (Ν.Δ.) συμμετέχει με 10 μέλη: έξι περιφερειάρχες (Κ. Αγοραστό – Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνη – Ηπείρου, Γ. Χατζημάρκο – Νοτίου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου – Βορείου Αιγαίου, Γ. Παυλίδη – Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Κ. Μπακογιάννη – Στερεάς Ελλάδας) και τέσσερα μέλη που εκλέχθηκαν από τη γενική συνέλευση: τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Δημήτρη Μαραβέλια και τους πρώην περιφερειάρχες Δ. Μακεδονίας Γιώργο Δάκη και Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.

Η παράταξη με επικεφαλής την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), έχει 5 μέλη στο: δύο περιφερειάρχες (Ρ. Δούρου – Αττικής και Θ. Γαλιατσάτο – Ιονίων Νήσων) και τρία μέλη που εξελέγησαν στις εκλογές: τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Σπύρο Τζόκα, τον περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Νίκο Στουπή και τον περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Πατσαρίνο.
Η παράταξη με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα (ΠΑΣΟΚ), εκπροσωπείται από τέσσερα μέλη: δύο περιφερειάρχες (Απ. Κατσιφάρα στον – Δυτικής Ελλάδας και Σταύρο Αρναουτάκη – Περιφερειάρχη Κρήτης) και τους δυο εκλεγμένους πρώην περιφερειάρχες Γιάννη Σγουρό (Αττικής) και Γιάννη Μαχαιρίδη (Νοτίου Αιγαίου).

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη συμμετέχει στο δ.σ. με δύο μέλη: τον ίδιο και την περιφερειακή σύμβουλο Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώτσα συμμετέχει επίσης με δύο μέλη: τον ίδιο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο.

Ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη εκπροσωπείται επίσης από τον ίδιο και τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακέντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.