15η γιορτή ακτινιδίου στον Πυργετό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για 15η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Τεμπών και o ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν την γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης , το Σαββάτο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στη διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο προς Πυργετό.

Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους.

Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά .

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

26/10/2019: Επιμορφωτική Ημερίδα για τους ακτινιδιοπαραγωγούς στην αίθουσα συνεδριάσεων της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης.

19:00-19:30: Δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, με θέμα: “Θρέψη και λίπανση της ακτινιδιάς”.

19:30-20:00: Δρ. Αντώνιος Ζαμπούνης, Δόκιμος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων / Τμήμα Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα”, με θέμα: “Οι φυτοπαθολογικές ασθένειες της ακτινιδιάς: Αντιμετώπιση και νέες τάσεις φυτοπροστασίας”.

27/10/2019

Εκδηλώσεις στον χώρο εκθέσεων τοπικών προϊόντων (διασταύρωση Πυργετού- Εθνικής Οδού)

11:00 π.μ.: Χαιρετισμός του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη

11:10 π.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων

11:20 π.μ.: Χαιρετισμός του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού και Αιγάνης

11:40 π.μ.: Ομιλία του κ. Αχιλλέα Νταβέλη, Προέδρου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών(ΣΘΕΒ), Πρόεδρος του ομίλου ANIMUS

12:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.