Από τα 35άρια στην κακοκαιρία στη Θεσσαλία– Η μέρα που αλλάζει ο καιρός

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε μεταβατική καιρική περίοδο μπαίνει η χώρα αυτή την εβδομάδα, με τη Λάρισα να περνά από τις σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου και, προς το τέλος της εβδομάδας, σε πιο ασταθείς συνθήκες. Ο Λαρισαίος καιρικός προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας δίνει την εικόνα της εβδομάδας μέρα προς μέρα, κρατώντας πάντως επιφυλάξεις για την εξέλιξη του Σαββατοκύριακου, καθώς, όπως σημειώνει, ακόμη δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων.

Για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, το ενδιαφέρον στρέφεται αρχικά στις υψηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να παίρνει ξανά την ανηφόρα την Πέμπτη και να φτάνει τοπικά τους 34 με 35 βαθμούς, πριν αρχίσουν να πληθαίνουν τα σημάδια αλλαγής.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
Η εβδομάδα συνεχίζεται με ηλιοφάνεια στη Λάρισα και γενικότερα με αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπική αστάθεια αναμένεται τις θερμές ώρες κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Ηπείρου. Η θερμοκρασία υποχωρεί, με τις μέγιστες τιμές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να κινούνται γύρω στους 30 με 32 βαθμούς.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
Η ημέρα ξεκινά με καλό καιρό, όμως από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας σε αρκετές περιοχές. Στο κάδρο μπαίνουν και τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, όπου δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή μπόρες και σε ορεινότερα σημεία ακόμη και καταιγίδες. Στη Λάρισα ο καιρός αναμένεται σαφώς καλύτερος, χωρίς όμως να αποκλείεται η ανάπτυξη νεφώσεων προς τις γύρω ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει γενικά στους 32 με 33 βαθμούς.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
Εδώ εντοπίζεται και η πιο ζεστή ημέρα για τη Θεσσαλία. Ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Σύμφωνα με τον Φάνη Χατζηγρίβα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο και στη Θεσσαλία οι μέγιστες τιμές μπορεί να φτάσουν τους 34 με 35 βαθμούς.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Η Παρασκευή ξεκινά επίσης με ήλιο, όμως όσο περνούν οι ώρες η αστάθεια θα κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βορειοδυτικά. Τοπικές βροχές ή μπόρες αναμένονται κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο για εντονότερα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και το Ιόνιο. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία παραμένει σε επίπεδα κοντά σε εκείνα της Πέμπτης, με τη ζέστη να επιμένει.

Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Εδώ αρχίζει να αλλάζει περισσότερο η εικόνα. Ο Φάνης Χατζηγρίβας βλέπει πιθανότητα για σταδιακή και αισθητή μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η εξέλιξη αυτή αφορά κυρίως την Κυριακή και το διάστημα που ακολουθεί, γεγονός που φέρνει και τη Θεσσαλία πιο κοντά σε ενδεχόμενο βροχών. Παράλληλα, η θερμοκρασία αναμένεται να πάρει την κατιούσα, βάζοντας τέλος στα 34άρια και 35άρια των προηγούμενων ημερών.

Ο ίδιος ο Λαρισαίος προγνώστης αποφεύγει πάντως τις απόλυτες εκτιμήσεις για το Σαββατοκύριακο. Τα προγνωστικά μοντέλα εξακολουθούν να παρουσιάζουν διαφορές και η ακριβής ένταση, η έκταση και ο χρόνος εκδήλωσης των φαινομένων θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.