Απογοητευτικό το πρώτο 15νθημερο των εκπτώσεων στην αγορά της Καρδίτσας

Μία από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη περίοδος εκπτώσεων είναι αυτή που διανύει η αγορά της Καρδίτσας, από πλευράς τζίρου των καταστημάτων.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νιάκα, στο KarditsaLive.Net, ότι πέρυσι που τα καταστήματα λειτουργούσαν με click away ο τζίρος ήταν καλύτερος.

Στην κ. Νιάκα απευθυνθήκαμε λόγω της συμπλήρωσης ενός 15νθημέρου από την χειμερινή περίοδο εκπτώσεων και η εικόνα που μας μετέφερε ήταν απογοητευτική. Ο τζίρος, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης είναι μειωμένος, τόνισε, από 30% έως 50%. Γενικότερα δεν υπάρχει κινητικότητα στην αγορά.

Συνήθως, σημείωσε, τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων, ο κόσμος έβγαινε στην αγορά και ακόμα και να μην ψώνιζε, τελικά, έμπαινε στα καταστήματα, έκανε μία έρευνα, τσέκαρε τιμές και προγραμμάτιζε τις αγορές του. Πλέον δεν συμβαίνει ούτε αυτό.

Είναι φανερό, συνέχισε η κ. Νιάκα πως δεν είναι μόνο η πανδημία το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν και χρήματα, με την ακρίβεια στην ενέργεια και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης να καλπάζει. Ο κόσμος σκέφτεται πρώτα το να ζεσταθεί και τα απαραίτητα για την καθημερινότητα και μετά την οποιαδήποτε αγορά. Εκτός αυτού, η μειωμένη κίνηση, λόγω των μέτρων στην εστίαση, επηρεάζει και το εμπόριο.

Έχουμε φθάσει, τόνισε, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, να περιμένουμε να πληρωθούν οι συνταξιούχοι, μήπως και υπάρξει μία επιπλέον κίνηση. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, ο εμπορικός κόσμος κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τους πελάτες. Έχουμε πολύ καλή αγορά και φοβερές εκπτώσεις. Φθάνουν μέχρι και 70% στα καινούργια ρούχα. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα και σε ένα μήνα και κάτι έρχεται Άνοιξη και θα πρέπει να έχει διοχετευθεί. Οπότε οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Ελπίζουμε, κατέληξε, ότι το Φεβρουάριο θα βελτιωθεί η εικόνα και θα μπορέσει να πάρει ανάσα ο έμπορος της Καρδίτσας που βρίσκεται σε ταμειακή ασφυξία.

Πηγή: karditsalive.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.