Αθήνα-Θεσσαλία σε 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος που μειώνει τους χρόνους ταξιδιού

Η ολοκλήρωση του Ε65 θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλη τη χώρα και θα βγάλει από την απομόνωση ολόκληρες περιοχές της.

Με την έλευση του 2024 ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση δύο σημαντικών τμημάτων του Ε65, του Αυτοκινητοδρόμου της Κεντρικής Ελλάδας, ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως έχει εκτιμηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η ολοκλήρωση τόσο του νότιου τμήματος, Λαμία-Ξυνιάδα, όσο και του Τρίκαλα-Καλαμπάκα, το οποίο ανήκει στο βόρειο τμήμα του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου, θα παραδοθούν σε κυκλοφορία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024. Σε αμφότερα τα τμήματα η πρόοδος υλοποίησης έχει φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και πλέον τα εγκαίνιά τους αποτελούν θέμα μερικών μηνών.

Νότιο τμήμα

Το νότιο τμήμα, μήκους 32,5 χλμ., ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο στην Ξυνιάδα και καταλήγει στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου με τον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. νότια της Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης.

Μόλις ολοκληρωθεί θα συνδεθεί με το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα, από Α/Κ Ξυνιάδας έως και τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθιστώντας ευκολότερες και γρηγορότερες τις μετακινήσεις από Αθήνα σε Τρίκαλα (περίπου 3 ώρες) και Καρδίτσα.

Βόρειο τμήμα

Το βόρειο τμήμα, μήκους 70,5 χλμ. -μέρος του οποίου είναι το κομμάτι από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα- ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου με την Εγνατία Οδό στο Κηπουρείο Γρεβενών και καταλήγει στον ανισόπεδο κόμβο Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι ο Ε65 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και της Περιφέρειας, ενώ μόλις ολοκληρωθεί στο σύνολό του θα επιτρέπει τη μείωση του ταξιδιού από Λαμία έως και Εγνατία Οδό σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Θα βελτιώσει την κυκλοφοριακή ταχύτητα και τις συνθήκες ασφαλείας, θα οδηγήσει στη διασύνδεση των λιμένων Ηγουμενίτσας και Βόλου και θα βελτιώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εντεταγμένου στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών εθνικού δικτύου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.