Μπλόκο στο Γερακάρι – Διακοπή κυκλοφορίας στη Μελούνα

Κλειστή θα είναι από τις 18.00 ως τις 20.00 η εθνική Λάρισας- Κοζάνης , λόγω της νέας διαμαρτυρίας που ανακοίνωσαν οι αγρότες του Τυρνάβου.

Απόφαση για δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, 17.00 ως 19.00 το απόγευμα, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στήνεται το μπλόκο στο Γερακάρι από αγρότες της Αγιάς και την Πέμπτη στη Νίκαια.

Στο νομό Μαγνησίας, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται αποκλεισμός στην Εθνική Αθηνών- θεσσαλονίκης, στους κόμβους Χλόης και Αερινού.

«Μεγάλη έξοδο», για την Πέμπτη προαναγγέλλουν οι αγρότες από Φάρσαλα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Την Παρασκευή αναμένεται νέα σύσκεψη από τους αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών, ενώ το Σάββατο προγραμματίζουν σύσκεψη οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

Στην Πελοπόννησο, εκτός από τις κινητοποιήσεις στην Αχαία, παρατάσσονται τρακτέρ στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν χθες από το γεφύρι της Άρτας, με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια τρακτέρ να αποκλείουν την Ιονία οδό.

Διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής και οι αγρότες της Ημαθίας πραγματοποίησαν χθες συλλαλητήριο στη Βέροια και έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.

Αγρότες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας έστησαν μπλόκο στον κόμβο Αργυροπουλίου, στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης.

Στην Κρήτη αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην εθνική Χανίων- Ρεθύμνου και στον κομβο Πραιτωρίων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, άφησε ανοιχτό το θέμα της επανεξέτασης του ειδικού φόρου στο κρασί και του ΕΝΦΙΑ που έχει επιβληθεί στις σταυλικές εγκαταστάσεις και προανήγγειλε τη μείωση κατά 30% του τεκμηρίου για τα ορεινά ακίνητα σημειώνοντας επίσης ότι στο τεκμήριο αυτοκινήτου δεν συμπεριλαμβάνεται το αγροτικό όχημα.
Προανήγγειλε επίσης, σημαντικές παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.