Χωριό της Θεσσαλίας είναι αποκομμένο από τον κόσμο – Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι κάτοικοι

Αγανάκτηση και θυμός από κατοίκους χωριού της Λάρισας, καθώς βρίσκεται μόλις 50 χλμ από την πόλη και δεν μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια της επικοινωνίας, καθώς μια βλάβη της κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, δεν έχει αποκατασταθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα; Οι κάτοικοι της Αιγάνης να μην έχουν διαθέσιμα ούτε ίντερνετ, αλλά ούτε και σταθερό τηλέφωνο. Την καταγγελία κάνει στο onlarissa.gr η Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Αιγάνης κα Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου η οποία περιγράφει πολύ παραστατικά την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό και έχει φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης 300 οικογένειες.

 

Δείτε τα όσα καταγγέλλει:

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αιγάνης με την COSMOTE. Άλλη μια φορά για 7η ημέρα δεν έχουμε ιντερνετ και φυσικά ούτε σταθερό τηλέφωνο. Τα προβλήματα στην σύνδεση είναι τεράστια λόγω της παλαιότητας του δικτύου με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές αποσυνδέσεις στο δίκτυο αλλά και πολύ χαμηλή ταχύτητα σύνδεσης, όταν αυτή υπάρχει. Όπως σε όλο τον κόσμο, με την πανδημία πολλοί κάτοικοι της Αιγάνης αναγκάστηκαν να δουλεύουν περισσότερο διαδικτυακά και να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω διαδικτύου και έτσι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα λόγω της χαμηλής ταχύτητας και των συνεχών αποσυνδέσεων. Επίσης, με την αλλαγή του τρόπου σύνδεσης της σταθερής τηλεφωνίας (που γίνεται μέσω ρούτερ) με τα συχνά προβλήματα στο διαδίκτυο δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν καν να δηλώσουν τη βλάβη γιατί δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, με ποιο τρόπο να ενημερώσουν, ποια είναι η διαδικασία καταχώρησης της βλάβης κλπ. Συνήθως έρχονται σε μένα ως πρόεδρο του χωριού και μου κάνουν τα παράπονά τους. Έχω κάνει άπειρες κλήσεις για δήλωση βλάβης, μάλιστα πριν κάποιους μήνες είχαμε πάλι απουσία σύνδεσης για περισσότερες από 15 ημέρες γιατί λόγω μιας έντονης καλοκαιρινής μπόρας πήρε νερό το υπόγειο δίκτυο και δεν μπορούσαν οι τεχνικοί να βρουν την βλάβη.

Ολόκληρη η περιοχή μας χωρίς σύνδεση για περίπου 3 εβδομάδες…

Το χειρότερο είναι ότι σε ολόκληρη την Κοινότητα, δηλαδή Αιγάνη, Κ. Αιγάνη και Παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό) δεν έχουμε ούτε στην κινητή τηλεφωνία καλό σήμα. Τα περισσότερα τηλέφωνα λειτουργούν με την υπηρεσία wifi calling που σημαίνει ότι όταν δεν έχουμε ίντερνετ δεν έχουμε ούτε κινητό. Η απάντηση της εταιρίας ότι θα μας «χαρίσει» mb μέχρι να ολοκληρωθεί η βλάβη μόνο γέλιο προκαλεί αφού δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Οι κάτοικοι έχουν απελπιστεί! Οι επαγγελματίες είναι στα όρια νευρικής κρίσης…

Η φαρμακοποιός του χωριού κ. Πεγλίδη Μακρίνα κινδυνεύει να χάσει τις απολαβές της για τον μήνα Ιανουάριο αφού παρά την παράταση που της έδωσε ο φαρμακευτικός σύλλογος, η σύνδεση της ακόμα δεν λειτουργεί και δεν φαίνεται να προλαβαίνει τις προθεσμίες. Ο κρεοπώλης κ. Παπανικολάου Νικόλαος δίνει κρέας βερεσέ γιατί δεν λειτουργεί το POS. «Δεν μπορώ να πουλήσω σε ξένους» λέει «μόνο σε γνωστούς και μάλιστα χτυπάω διπλές αποδείξεις αφού χτυπάω την απόδειξη στην ταμειακή και μετά βλέπω ότι το POS δεν λειτουργεί. Όταν έρχεται όμως ο άλλος να με πληρώσει με κάρτα πρέπει να ξανακόψω απόδειξη. Τί θα κάνω με την εφορία;».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αιγάνης ζήτησε με δύο ομόφωνες αποφάσεις (μία για την σταθερή τηλεφωνία με αριθμό απόφασης 7/2021 και μία για την κινητή της περιοχής με αριθμό απόφασης 8/2021) και την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών στις προσπάθειες αποκατάστασης των δικτύων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είμαστε έτοιμοι να κόψουμε όλες τις συνδέσεις αφού η εταιρεία δεν μας παρέχει υπηρεσίες  για τις οποίες πληρώνεται κανονικά και δεν έκανε ποτέ έστω μία έκπτωση ως ένδειξη ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ζημία και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τους συνδρομητές. Αντίθετα ταλαιπωρεί και τους υπαλλήλους της αφού καθημερινά σχεδόν ένας τεχνικός βρίσκεται στην Αιγάνη, όμως, μέχρι να αποκατασταθεί η μία βλάβη προκύπτει νέα. Αν δεν δει κάποιος σοβαρά το θέμα και δεν αλλαχτεί το δίκτυο δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει η εταιρεία να βρει μία λύση για τους συνδρομητές και να αλλάξει τις παμπάλαιες γραμμές ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα προνόμια για τα οποία χρεώνονται και πληρώνουν κανονικά.

Να σημειωθεί ότι η Αιγάνη είναι ένα σχετικά μεγάλο χωριό, το 5ο στη σειρά μετά τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και έχουμε περισσότερες από 300 οικογένειες που ζουν μόνιμα στην Αιγάνη, χωρίς να υπολογίσουμε την Κάτω Αιγάνη και την Παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό). Οπότε και οι ενεργές συνδέσεις είναι αρκετές για να ασχοληθεί κάποιος…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.