Δ. Τρικκαίων: Τιμητικό «αντίο» σε αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους

Με συγκίνηση και έμφαση στην Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη, η τελευταία συνεδρίαση της δημαρχιακής περιόδου 2014-2019 στον Δήμο Τρικκαίων. Με πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου, πριν την έναρξη κατεπείγουσας συνεδρίασης του Σώματος, τιμήθηκαν με την απόδοση πλακέτας, οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, είχαν συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια αδιάλειπτης συμμετοχής στα έδρανα Δημοτικών Συμβουλίων, από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Κριτήριο, η τουλάχιστον δεκαετής συμμετοχή και παρουσία τους στα έδρανα του Δήμου Τρικκαίων.


«Εξαιρετική θητεία»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι επρόκειτο για μια εξαιρετική θητεία, καθώς «Τα καταφέραμε σε δύσκολες καταστάσεις ενωμένοι προχωρήσαμε». Επεσήμανε ότι έγιναν λάθη από όλους, αλλά η ενότητα έδειξε τον δρόμο για λύσεις, που πήγαν πιο μπροστά την τρικαλινή κοινωνία.
Ανέφερε, δε, ότι πλέον, η πόλη των Τρικάλων και συνολικότερα ο Δήμος, δεν αναφέρονται μόνο για τις ομορφιές και τις δράσεις τους, αλλά και για αποφάσεις που ελήφθησαν – πολλές φορές ομόφωνα – σχετικά με πλήθος διαφορετικών θεμάτων.
Ευχαρίστησε, επίσης, όλους/ες τους/τις συμβούλους, («λίγο περισσότερο την ομάδα μου», προσέθεσε), τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των κοινοτήτων (είτε επανεξελέγησαν είτε όχι), και βεβαίως την αντιπολίτευση, για την εποικοδομητική της στάση. Εκθείασε, τέλος τη σοβαρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου της περιόδου 2014-2019 έχοντας ο ίδιος την εμπειρία τριών θητειών.
Ο πρόεδρος του δεύτερου μισού της συγκεκριμένης θητείας, κ. Μιχάλης Λάππας, με λιτό αλά μεστό λόγο, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Σώματος για τη στάση τους και τόνισε για τους τιμηθέντες, ότι είχαν «βαρύ πολιτικό ίσκιο» με σαφές αποτύπωμα στην Αυτοδιοίκηση.

Οι τιμηθέντες
Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων διά του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου επέδωσε τιμητική πλακέτα στους:
Ηλία Παπανικολάου (Επανεκκίνηση Τώρα), Γιώργο Στουρνάρα, Σταύρο Τραγάνη, Θανάση Κυργιάκο, (Τρίκαλα Συμπολιτεία), Κώστα Τάσιο (Λαϊκή Συσπείρωση) και τους δύο επικεφαλής παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τους Δημήτρη Παπαθανασίου (Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή) και Δημήτρη Χατζηγάκη (Αλλαγή πορείας).

Τριπλή ομοφωνία
Οι 6 από τους 7 τιμηθέντες (απουσίαζε ο κ. Κυργιάκος) συμφώνησαν σε τρία βασικά σημεία:
1. Στο θετικό κλίμα και την ουσιαστική συζήτηση εντός του Σώματος
2. Στις ευχαριστίες που οφείλονται προς πολίτες και Δήμο
3. Στη σιγουριά, ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προχωρήσει μπροστά

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.