«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα»

Για τις δυσκολίες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή τη η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (Παλιών και Νέων). Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Όποιος διαβάζει και ακούει καθημερινά τον τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό), μένει με την εντύπωση, ότι η κυβέρνηση μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ σε πλημμυροπαθείς, που μάλλον θα έχουν πλουτίσει.

Η πραγματικότητα είναι όμως είναι από άσχημη έως τραγική για τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς, που έχουν αφεθεί στα προβλήματά τους.

Στις Εργατικές Κατοικίες (παλιές και νέες) της Γιάννουλης, αυτή την πραγματικότητα ζούμε 3 μήνες μετά την πλημμύρα.

Η κυβέρνηση εδώ και λίγο καιρό, έδωσε σε ένα αριθμό πλημμυροπαθών κατοίκων ισογείων διαμερισμάτων και όχι στο σύνολό τους, απο 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχτηκε το σύνολο της οικοσκευής.

Απέκλεισε όμως ετσιθελικά, απ’ αυτές τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αν νομίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, ότι αυτό λέγεται αποζημίωση κατοίκων που έχασαν περιουσίες πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, εξ’ αιτίας της απουσίας ενός σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των Εργατικών Κατοικιών και όλης της Θεσσαλίας, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ας έρθουν αυτοί να ζήσουν σε καταστραμμένες, βρώμικες, μουχλιασμένες και ανθυγιεινές εργατικές κατοικίες.

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και την κοροιδία.

Αξιώνουμε 100% αποζημιώσεις για την κατεστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικό βοήθημα 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για επείγουσες ανάγκες.

Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση.

Να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων και να απαλλαγούν όλοι οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών (σπίτια και υπόγεια) από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματα, γιατί δεν έχουν οικοσκευή, με ενοικίαση διαμερισμάτων, με αποκλειστική επιβάρυνση κυβέρνησης, δήμου, περιφέρειας.

Γι’ αυτό θα είμαστε παρόντες στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση πλημμυροπαθών, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.