Διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος σε Λαρισαίο

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα πραγματοποίηθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου, από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τη γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Σε σχετική ενημέρωση επισημαίνονται τα εξής:

«Αφορμή στάθηκε η αποκοπή από τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών, σε μικρό έμπορο που αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές του. Η ΔΕΗ όχι απλά διέκοψε το ρεύμα και δεν έκανε κάποια ουσιαστική διευκόλυνση για να γίνει κάποιος διακανονισμός της οφειλής, αλλά «πέταξε έξω» από το σύστημα της ΔΕΗ τον συγκεκριμένο πελάτη, εκβιάζοντας μάλιστα ότι θα του πάρει και το «ρολόι» , αναγκάζοντας τον να υπογράψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με άλλον προμηθευτή ,με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να παραμένουν.

Με τη κινητοποίηση εξασφαλίστηκε ότι θα επανέλθει το ρεύμα και θα γίνει προσπάθεια για διακανονισμό , πληρώνοντας ένα ποσό που θα μπορεί να ανταποκριθεί ο μικρός έμπορος.

Η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωση της ανέδειξε οτι αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς η ΔΕΗ αποστέλλει χιλιάδες εξώδικα που απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Στη συνέχεια η ανακοίνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ, η οποία αξιοποιώντας τη χιλιοειπωμένη επιχειρηματολογία περί «μπαταχτσήδων» ετοιμάζει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των μικρών εμπόρων και των λαϊκών νοικοκυριών, με πρόσχημα τα ελλείμματα τις ΔΕΗ και από την άλλη μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο.

Ταυτόχρονα ανέδειξε την απαίτηση να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια, καμία αύξηση στα τιμολόγια στη λαϊκή κατανάλωση,να απαγορευτεί η διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων για κοινή πάλη με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά του, την ΕΕ. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη μέσα από τη δράση των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών στις γειτονιές σε κάθε εργατοϋπάλληλο, φτωχό αγρότη, μικρομαγαζάτορα, κάθε γυναίκα και άνεργο που χτυπιέται από αυτή την απάνθρωπη πολιτική».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.