Δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη ζητά ο 21χρονος επιζών από το δεύτερο βαγόνι

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη και τη δικαστική οδό που αυτό έχει πάρει. Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία κατέθεσε νέα στοιχεία στον ανακριτή για τα υλικά της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Παράλληλα, ο 21χρονος επιζών Δημήτρης Κωσταρέλος ζητά επιτέλους δικαίωση για το έγκλημα.

Μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων, δικαίωση ψάχνουν και οι επιβάτες του καταραμένου τρένου, που κατάφεραν να γλυτώσουν. Ο 21χρονος Δημήτρης Kωσταρέλος ήταν στο δεύτερο βαγόνι. Τη μοιραία νύχτα ταξίδευε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Δύο μήνες μετά την τραγωδία μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία. Έναν χρόνο τώρα ζει με τύψεις και παλεύει με εφιάλτες.

«Κάθε μέρα προσπαθώ να μη σβήσει η ελπίδα μου. Για μένα δικαίωση είναι να ξέρω ότι θα δημιουργηθεί μια ελεγκτική αρχή για το οτιδήποτε, είτε δημόσια δομή, είτε ΜΜΜ, η οποία είναι ανεξάρτηση από το κράτος, θα ελέγχει πριν δοθεί κάτι στους πολίτες και θα ξέρω ότι είμαι ασφαλής», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο 21χρονος.

Τέμπη: Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο τρένο από συγγενή θύματος
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, βρέθηκε ξανά στον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα και παρέδωσε νέα στοιχεία για τις συνθήκες της έκρηξης, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων.

«Τα στοιχεία αφορούν και τα υλικά που υπήρχαν και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και της πρώτες μέρες της διαμόρφωσης, όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση που κατατέθηκε στις ανακριτικές αρχές γίνεται αναφορά σε κάποιο 14ο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες δεν έχει δηλωθεί επίσημα. Ο Βασίλης Κοκοτσάκης είχε εξηγήσει στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου ότι παρατηρήθηκε ακόμα και εκτίναξη βαγονιού: «Στο καρέ καρέ υπάρχει όλη η αλληλουχία. Υπάρχει χαρακτηριστικά και η εκτίναξη, την οποία κάποιος μη ειδικός δεν μπορεί να την αντιληφθεί».

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.