Δυστύχημα Τεμπών: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Με τις καταθέσεις τεσσάρων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, αναμένεται να προχωρήσει η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί τρία στελέχη ενώ ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού έλαβε προθεσμία για τη Μεγάλη Τρίτη.

Συνολικά διώκονται 16 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντικά στελέχη και μηχανικοί, για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η δίωξη τους αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 (σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση) και εξετάζεται η περίοδος από το 2016 μέχρι τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών τον Φεβρουάριο του 2023.

Και οι τρεις που απολογήθηκαν μέχρι στιγμής – δεν ήταν διοικητικά στελέχη – αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με εξαίρεση τον κατηγορούμενο που κατέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη και στον οποίο επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η κατάθεση του διήρκεσε σχεδόν οχτώ ώρες και είχε να κάνει σύμφωνα με πληροφορίες με τη λειτουργία της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς ο συγκεκριμένος κατείχε νευραλγικό πόστο σε δύο διαφορικές χρονικές συγκυρίες της υπό εξέτασης περιόδου.

Θυμίζουμε πως μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να προσέλθουν για να καταθέσουν και δύο στελέχη της Hellenic Train οι οποίοι ωστόσο διώκονται μόνο για πλημμελήματα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.