Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για επικίνδυνο πρωτοεμφανιζόμενο εχθρό των καλλιεργειών

Ενημερωτική ημερίδα για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda και μέτρα αντιμετώπισής του θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Καλλισθένους 27 και Θεοφράστου, η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Αραμπατζής Χρήστος (προιστάμενος του Τμήματος Φυτουγείας του ΥΠΑΑΤ), ο οποίος θα παρουσιάσει τα φυτοϋγειονομικά μέτρα για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda, σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία και ο Δρ. Παπαχρήστος Δημήτρης (Μπενάκιο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο), ο οποίος θα μιλήσει για τον επιβλαβή οργανισμό Spodoptera frugiperda, Βιολογικός Κύκλος, Τρόποι Αντιμετώπισης, Εθνικό Πρόγραμμα Επισκοπήσεων.

Το είδος Spodoptera frugiperda ανήκει στην οικογένεια Noctuidae και είναι εξαιρετικά πολυφάγο. Έχει καταγραφεί σε πάνω από 350 είδη φυτών ξενιστών από περισσότερες από 75 οικογένειες, αν και προτιμά κυρίως τα φυτά της οικογένειας Poaceae. Πέρα από τα αγρωστώδη, σημαντικές ζημιές προκαλεί και σε καλλιέργειες όπως βαμβάκι, κράμβες, κολοκυνθοειδή, φιστίκια, μηδική, κρεμμύδι, φασόλια, γλυκοπατάτα, τομάτες και άλλα σολανώδη (μελιτζάνες, πιπεριές, καπνός) και σε αρκετά καλλωπιστικά φυτά (χρυσάνθεμα, γαρύφαλλα και Pelargonium sp.) σε όλο τον κόσμο. Η ζημιά μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή, ιδιαίτερα όταν το Spodoptera frugiperda απαντά σε μεγάλους πληθυσμούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.